Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Στους δρόμους για την Παναγιά …Βγήκε Στρατός, Λαός & Ιερός Κλήρος (φώτο)

img_20170224_180325

Με κάθε επισημότητα οι Ακρίτες της Ορεστιάδας υποδέχθηκαν τις απογευματινές ώρες της 24ης Φεβρουαρίου την ιερά εικόνα της Παναγίας Σουμελά από το Παλλάδιο του Ποντιακού Ελληνισμού στο Βέρμιο. Στους δρόμους της Ακριτικής πόλης βγήκε Λαός ,Στρατός και Ιερός Κλήρος!

dsc_5448-e1488020092337

Την ιερά εικόνα συνόδευαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος ″Παναγία Σουμελά″ κ. Γεώργιος Τανιμανίδης και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας.

Την ιερά εικόνα υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο ιερός κλήρος της πόλης και των ενοριών της ευρύτερης περιοχής, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλης Μαυρίδης, ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Στρατηγός Γεώργιος Καμπάς, ο Διοικητής της XVI Μ/Κ Μεραρχίας Στρατηγός Χαρ. Λαλούσης, ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Νικ. Παναγόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδας κ. Πασχάλης Συριτούδης, ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημιακού Τμήματος Δασολογίας του Δ.Π.Θ. Σπυρίδων Κουτρούμπας, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πιστών.

dsc_5217

Την υποδοχή πλαισίωναν εκτός από τον Σύλλογος Ποντίων Βορείου Έβρου ″Ο Διγενής″ και άλλα θρακικά και ποντιακά σωματεία απ’ όλη την Θράκη.

Ο οικείος Μητροπολίτης εκ μέρους των τοπικών αρχών αφού ευχαρίστησε από καρδιάς τον Σεβ. Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα και τον Πρόεδρο του Ιδρύματος ″Παναγία Σουμελά″ κ. Γεώργιο Τανιμανίδη μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η Παναγία διαχρονικά υπήρξε η προστάτις των ακριτών, Εκείνη η οποία ενδυνάμωνε πάντοτε το στρατό μας, ως Υπέρμαχος Στρατηγός, αλλά και το λαό μας, ως Φοβερά Προστασία, από τους κινδύνους. Σήμερα δυστυχώς οι κίνδυνοι για τον λαό και την Πατρίδα μας είναι πολλοί.

img_20170224_180208

Οι εχθροί ελλοχεύουν εσωτερικά για να διασπάσουν την ενότητα του Γένους και τους δεσμούς μας με τις προγονικές ρίζες του και εξωτερικά για να προσβάλλουν, για μια ακόμα φορά, την ακεραιότητα της Πατρίδας μας, για την οποία θυσιάσθησαν οι πρόγονοί μας.

dsc_5095

Καμαρώνουμε και εμπνεόμεθα από το φρόνημα του Ποντιακού Ελληνισμού, που κάτω από την σκέπη της Παναγίας, παρά τους διωγμούς και την προσφυγιά, συνεχίζει να φυλάσσει αναμμένη την καντήλα της Παναγίας Σουμελά και μαζί μ’ αυτή τις ελπίδες του Γένους μας».

Πηγή: http://www.alexpolisonline.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.