Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

“Ηγεμόνας στο τσάμπα”! Η Γερμανία δεν θέλει να πληρώσει παραπάνω για προστασία από το ΝΑΤΟ!

merkel-640x330

Η Γερμανία είναι χώρα του βορρά, αλλά στο παζάρι όταν πρόκειται να γλιτώσει έστω κι ένα ευρώ τη ζηλεύουν όλοι οι ανατολίτες που φημίζονται για τα “παζάρια” τους.

Η χώρα που έχει πλεονάσματα σκάνδαλο αδιαφορώντας ότι διαλύει την ΕΕ, θέλει να θεωρείται απ΄ όλους ηγεμονική δύναμη της Ευρώπης αλλά ταυτόχρονα αρνείται να βάλει το χέρι στη τσέπη και να πληρώσει παραπάνω για την Άμυνα.

Τα όσα είπε ο σοβαρός υποτίθεται -σε σχέση μ΄ άλλους- γερμανός ΥΠΕΞ  Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είναι ασύλληπτα.

Τι είπε σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ:

• Θα ήταν δύσκολο για την Γερμανία να προσθέσει 25 δισεκατομμύρια ευρώ στο αμυντικό προϋπολογισμό της προκειμένου να ανταποκριθεί στον στόχο αμυντικών δαπανών που έχει θέσει το ΝΑΤΟ, αν, την ίδια στιγμή, οι πολιτικοί επιδιώκουν να μειώσουν τους φόρους.

•Η Γερμανία παραμένει δεσμευμένη στον στόχο του ΝΑΤΟ, αλλά είπε πως τα μέλη του ΝΑΤΟ χρειάζεται επίσης να επικεντρωθούν στις ριζικές αιτίες των απειλών ασφαλείας, όπως η κλιματική αλλαγή και η φτώχεια, και να μην επικεντρώνονται αποκλειστικά στις αμυντικές δαπάνες.

Εμείς πάλι εδώ στην Ελλάδα έχουμε και στρατιωτικές απειλές να αντιμετωπίσουμε…

•Έθεσε υπό αμφισβήτηση την ορθότητα της άποψης που επικεντρώνεται αποκλειστικά στις αμυντικές δαπάνες ως ποσοστό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, σημειώνοντας πως η Ελλάδα ανταποκρίνεται στον στόχο του ΝΑΤΟ δαπανώντας το δύο τοις εκατό του οικονομικού προϊόντος της για την άμυνα, αλλά δεν μπορεί ταυτόχρονα να καταβάλει επαρκείς συντάξεις στους πολίτες.

•Στη Γερμανία θα πρέπει επίσης να πιστωθεί, είπε, το γεγονός ότι δαπανά 30-40 δισεκατομμύρια ευρώ για να ενσωματώσει πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους “ως αποτέλεσμα αποτυχημένων στρατιωτικών επεμβάσεων του παρελθόντος”.

Και κατέληξε ο Γκάμπριελ:

“Πρέπει να βρούμε 25 δισεκατομμύρια ευρώ σε σύντομο διάστημα για να ανταποκριθούμε στον στόχο του ΝΑΤΟ”, είπε ο Γκάμπριελ.

“Δεν έχω ιδέα πού μπορούμε να τα βρούμε… δισεκατομμύρια ευρώ, τουλάχιστον όχι αν την ίδια στιγμή υπογράφουμε φιλόδοξες συμφωνίες μείωσης της φορολογίας”.

“Ας μείνουμε σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά ας μην ξεκινήσουμε χαρωπά μια νέα κούρσα εξοπλισμών επειδή αυτό από μόνο του δεν θα εγγυηθεί την ασφάλειά μας”, είπε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.