Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Ανακήρυξη του 2017 έως έτους Δωδεκανήσου από την βουλή - Η κοροϊδία στο μεγαλείο της


Σε έτος Δωδεκανήσου θα ανακηρυχθεί το 2017, με απόφαση που θα ληφθεί την Τετάρτη 1η Μαρτίου στην ειδική συνεδρίαση της βουλής , με ομιλητές τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τους αρχηγούς των κομμάτων.Όμως για την πλειοψηφία των Δωδεκανησίων η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες όπως και όσες θα επακολουθήσουν, είναι κοροϊδία σε σχέση με τα απανωτά χτυπήματα που δέχτηκε η περιοχή μας από την κυβέρνηση και με την ψήφο των βουλευτών. Οι συμμετέχοντες στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής για την ανακήρυξη του 2017 ως έτος Δωδεκανήσου είναι εκείνοι που απαξίωσαν τους κατοίκους τους όταν με την ψήφο τους κατήργησαν τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ , το τελευταίο ειδικό προνόμιο που ίσχυε για τους κατοίκους των νησιών της. Είναι εκείνοι που έδωσαν στη Ρόδο και στην Κάρπαθο την χαριστική βολή, όταν ψήφισαν την ρύθμιση που προβλέπει την αναστολή του μέτρου της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ μέχρι το τέλος του έτους σε όλα τα νησιά που επλήγησαν από τις προσφυγικές ροές , πλην των δύο προαναφερόμενων,

Βέβαια η ειδική συνεδρίαση της Βουλής την Τετάρτη 1η Μαρτίου είναι μια καλή ευκαιρία για τους συμμετέχοντες σε αυτή να θυμηθούν ότι, στην Ελλάδα ανήκουν εδώ και 70 χρόνια μετά την ενσωμάτωση του και ο νομός Δωδεκανήσου.

Το Καστελλόριζο, η Τήλος, η Νίσυρος, το Αγαθονήσι, η Σύμη , οι Αρκειοί , οι Λειψοί και η Ψέριμος είναι μερικά από τα νησιά της Δωδεκανήσου , που το κεντρικό κράτος θυμάται μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις ή αν τα επισκεφτεί η πολιτική ηγεσία της χώρας μας.

Όμως όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου που θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας αντιμετωπίζουν χρονίζοντα και σημαντικά προβλήματα τα οποία καμία κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια δεν προσπάθησε να επιλύσει. Η υποστελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας των νησιών μας αντί να αντιμετωπιστεί έχει επιδεινωθεί και παρά τις κραυγές αγωνίας των κατοίκων τους, όπως της Τήλου, ουδείς ενδιαφέρεται για την επίλυση τους.

Στα προβλήματα της υγείας βέβαια πρέπει να προστεθούν και αυτά της παιδείας της συγκοινωνίας ( ακτοπλοϊκής και αεροπορικής), της οικονομίας και τόσο άλλα στα οποία κάποιοι θα αναφερθούν την 1ηΜαρτίου , μοιράζοντας φρούδες υποσχέσεις και χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τους ακρίτες- νησιώτες που «φυλάττουν Θερμοπύλες».Επίσης θα μοιράσουν υποσχέσεις για την εφαρμογή των νησιωτικών πολιτικών ενώ κάποιοι θα εφεύρουν και αντισταθμιστικά μέτρα για κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά τα οποία ως συνήθως δεν θα υλοποιηθούν.

Άλλωστε και πριν από δύο χρόνια έγινε αντίστοιχη εκδήλωση στη Βουλή όπου τονίστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δωδεκανήσιοι και τα οποία όχι μόνο δεν επιλύθηκαν από τότε μέχρι σήμερα άλλα έχουν επιδεινωθεί.

Μπορεί ορισμένοι να θεωρούν ότι, οι πανηγυρικές εκδηλώσεις και οι ομιλίες στην Βουλή για το νομό Δωδεκανήσου , τιμούν τους κατοίκους των νησιών του, όμως καλό θα είναι να μην μένουν μόνο στα λόγια αλλά να προχωρούν και σε πράξεις οι έχοντες την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας μας.

http://12vima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.