Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Η Τουρκία εξέδωσε προειδοποίηση για «τρομοκρατικό κτύπημα» σε ρωσικά πολεμικά πλοία στο Βόσπορο!

Σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες  της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ) τουρκική εφημερίδα έχοντας  αποδέκτη την…Μόσχα, αναφέρει  περί σοβαρής επικείμενης τρομοκρατικής επίθεσης σε ρωσικά πολεμικά πλοία.Πρόκειται για τεραστίων διαστάσεων παιχνίδι που διαδραματίζεται μετά την βύθιση ρωσικού κατασκοπευτικού πλοίου στα Στενά του Βοσπόρου, το επόμενο διάστημα.  
Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου και έχει ως στόχο σύμφωνα με ειδικούς αμυντικούς αναλυτές να δημιουργήσει κλίμα τρόμου στα Στενά ώστε να μην αποστέλλονται στο πολύ κοντινό μέλλον ρωσικά πολεμικά πλοία από αυτό το σημείο.
 
Με αυτό ως δεδομένο και παράλληλα με την δημιουργία ναυτικής νατοϊκής δύναμης Μαύρης Θάλασσας, η Ρωσία «κλείνεται» στην περιοχή ενώ η Κριμαία περικυκλώνεται αυτόματα ως βάση του ρωσικού στόλου της περιοχής.
Δεκάδες πολεμικά  πλοία του ρωσικού ναυτικού  διέρχονται από το Στενό του Βοσπόρου και σε αυτά ενδέχεται να επιτεθούν τρομοκράτες της Daesh, ανέφερε τουρκική εφημερίδα σήμερα Τρίτη, επικαλούμενη  την  τουρκική υπηρεσία πληροφοριών.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης έχουν ενισχύσει τα μέτρα προστασίας και επί του παρόντος παρακολουθούν 146 πιθανά σημεία από όπου θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν οι επιθέσεις στον Βόσπορο, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Οι υπηρεσίες ασφαλείας θα χρησιμοποιούν ελικόπτερα και πρόσθετα σκάφη ακτοφυλακής για την στενή συνοδεία των ρωσικών πλοίων μέσω του στενού.
 
Σε οποιαδήποτε ενδεχόμενη επίθεση «τρομοκρατών» σε ρωσικό πλοίο, η περιοχή θα έπαιρνε φωτιά κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη του έργου διάνοιξης και άλλης διώρυγας,  το καθεστώς της οποία θα το όριζε ο Σουλτάνος Ερντογάν.
Σκοπός του ΝΑΤΟ  είναι σαφώς το άνευ προηγουμένου μπλοκάρισμα των Στενών και με αυτόν τον τρόπο να «κλειδωθεί» το Ρωσικό Ναυτικό μέσα στις βάσεις του, ενώ  η  Μόσχα δεν θα  είναι  σε θέση να υποστηρίξει δια θαλάσσης τα στρατεύματά της στο εξωτερικό, όπως στη Συρία.
«Με βάσεις στο  Μουρμάνσκ και το Βλαδιβοστόκ, το ρωσικό ναυτικό  μπορεί κινηθεί άνετα στον Αρκτικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό χωρίς προβλήματα. Υπάρχει ωστόσο ο κίνδυνος η Συμμαχία να «κλειδώσει» Βαλτική και Μαύρη Θάλασσα», αναφέρει ΝΑΤΟική πηγή.
Οι χώρες του ΝΑΤΟ, όπως η Γερμανία, η Δανία και η Νορβηγία, ελέγχουν την έξοδο του ρωσικού στόλου από τη Βαλτική Θάλασσα στα βόρεια ενώ η Τουρκία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Ελλάδα ελέγχουν την πρόσβαση των Ρώσων στην Μεσόγειο Θάλασσα, και είναι επίσης μέλη του ΝΑΤΟ.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο από την αρχή της ουκρανικής κρίσης, η Βορειοατλαντική Συμμαχία ενισχύει την στρατιωτική παρουσία της στην περιοχή και προσπαθεί «όσο το δυνατόν περισσότερο να θέσει υπό έλεγχο τις ενέργειες της Ρωσίας και να ωθήσει το ρωσικό Ναυτικό.
Η Ρωσία όμως είναι «πρώτα απ ‘όλα μεγάλη χερσαία ηπειρωτική δύναμη» ωστόσο έχει ένα «λειτουργικό» πολεμικό Ναυτικό που έχει υπό την προστασία τον εμπορικό στόλο της και επιπλέον υποστηρίζει τα στρατεύματά της στο εξωτερικό, και την Συρία.
Και όταν η Μόσχα κατανοήσει ότι επίκειται αποκλεισμός θα ενεργήσει δυναμικά για να μην κλείσουν τα  θαλάσσια στενά».
Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε σύντομα εξελίξεις  με οσμή ευθείας αντιπαράθεσης Ρωσίας  και ΝΑΤΟ σε δύο μεγάλες Θαλάσσιες περιοχές με τις οποίες ως χώρα έχουμε μεγάλη σχέση.
Σίγουρα έρχονται δραματικές εξελίξεις στην Α.Ουκρανία και το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται…
Το ΝΑΤΟ όποτε θέλει με πρόσχημα την διεξαγωγή ασκήσεων ή τρομοκρατικών επιθέσεων να «κλείσει» Αιγαίο, Α.Μεσόγειο αλλά και την Μαύρη Θάλασσα, ελέγχοντας την ροή του ρωσικού στόλου .
«Η Τουρκία δεν είναι σε θέση να κλείσει  τα Στενά στα  ρωσικά πολεμικά πλοία ώστε να διασφαλίσει  την απρόσκοπτη  δράση των δυνάμεων της χώρας  στην Συρία», είχε δηλώσει παλαιότερα  στο πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti, ο πρώην αρχηγός επιτελείου του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού και του στόλου της Μαύρης Θάλασσας Ναύαρχος Viktor Kravchenko.
Η σύμβαση του Μοντρέ του 1936 αναγνωρίζει την κυριαρχία της Τουρκίας στα  στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, αλλά  περιορίζει την παρουσία, στην Μαύρη Θάλασσα, πολεμικών πλοίων από χώρες που της περιοχής . Σύμφωνα με τη Σύμβαση, η Τουρκία έχει το δικαίωμα να κλείσει τα στενά στη  διέλευση  ξένων πολεμικών πλοίων μόνο στις περιπτώσεις  που κηρυχτεί  πόλεμος.
Η συμμαχία  εκτελεί όμως  εδώ και καιρό σχέδιο αποκλεισμού της διόδου «Ανατολική Μεσόγειο-Αιγαίο –Στενά-Μαύρη θάλασσα» αποκλείοντας την δίοδο στο ρωσικό στόλο της Μαύρης θάλασσας και κλείνοντας τον μέσα στα αγκυροβόλια του όπου θα γίνονταν ενδεχομένως στόχος της αεροπορίας της συμμαχίας.
Η συνέχεια ….είναι γνωστή σε μια τέτοια περίπτωση και περιττή.
 
 pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.