Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Ραδιοφωνικά κωδικοποιημένα μηνύματα στέλνει η Βόρεια Κορέα στους κατασκόπους της, χρησιμοποιεί επίσης μια πιο εξελιγμένη μέθοδο επικοινωνίας της κατασκοπείας που είναι γνωστή ως στεγανογραφία

 παράξενες ραδιοφωνικές εκπομπές από τη Βόρεια Κορέα



Το κρατικό ραδιόφωνο της Πιονγκγιάνγκ άρχισε να εκπέμπει κωδικοποιημένα μηνύματα, στις 14-4-17 νωρίς την Παρασκευή,
Tα μηνύματα περιείχαν έναν συνδυασμό από μυστηριώδεις τυχαίους αριθμούς,
ίσως στέλνει κωδικοποιημένα μηνύματα σε κατασκόπους της, που δραστηριοποιούνται στη Νότια Κορέα.
Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν τα σήματα στέλνονται για να εξαπατήσουν ή για να παραδώσουν πραγματικά οδηγίες.

στις 1:15 a.m. (Seoul time),  μια εκφωνήτρια διάβασε μια σειρά από αριθμούς και αριθμούς σελίδων, για 14 λεπτά.
Αναφέρθηκε σε αυτή την ανακοίνωση των αριθμών ως "επανάληψη των μαθημάτων πληροφορικής για την εξ΄αποστάσεως πρωτοβάθμια εκπαίδευση, στο πανεπιστήμιο για τα μέλη της" 27th expeditionary unit "

[[19-7-16 A female announcer at the radio station read numbers for two minutes on 24 June and 14 minutes on Friday, according to Seoul’s unification ministry and national intelligence service (NIS). A copy of those comments provided by the ministry included phrases such as “No 35 on Page 459” and “No 55 on Page 913”.]
πηγή
 https://www.theguardian.com/world/2016/jul/19/north-korea-radio-broadcast-numbers-code-spies]

είναι η 32η φορά που η Pyongyang εκπέμπει τέτοια κωδικοποιημένα μηνύματα από τον Ιούνιο του 2016 και μάλιστα παραμονή της 105ης  επετείου γενεθλίων του  Μεγάλου ηγέτη της χώρας, Κιμ Ιλ Σουνγκ.
τα ραδιοφωνικά μηνύματα, είναι γνωστά ως "numbers stations"
( work by broadcasting strings of seemingly random numbers over shortwave signals to an agent in the field)

πηγή
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3697192/Mystery-numbers-N-Korea-broadcasts-carry-Cold-War-echoes.html#comments

Η τεχνική, μια μέθοδος για την αποστολή μυστικών μηνυμάτων χρονολογείται από τη Γαλλική αντίσταση των  κινημάτων και των δικτύων που έδρασαν ενάντια στις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής της Γαλλίας, κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και είναι ακόμα σε χρήση από ορισμένες κυβερνήσεις σήμερα.

Η Βόρεια Κορέα σταμάτησε τις μεταδόσεις των κρυπτογραφημένων αριθμών όταν οι εντάσεις με τη Νότια Κορέα υποχώρησαν, μετά από μια ιστορική σύνοδο μεταξύ των δύο χωρών το 2000.
Η επανάληψη τους τον περασμένο Ιούνιο δείχνει πόσο επιδεινώθηκαν οι σχέσεις τους.
πηγή
 https://www.theguardian.com/world/2016/jul/19/north-korea-radio-broadcast-numbers-code-spies

Καθώς οι πράκτορες της Νότιας Κορέας είναι πλέον σε θέση να επικοινωνούν με τους χειριστές τους μέσω του διαδικτύου, η χρήση των αριθμών, η οποία στη συνέχεια αποκρυπτογραφείται χρησιμοποιώντας ένα βιβλίο αναφοράς, φαίνεται ξεπερασμένη.
Ο Yoo Dongryul, επικεφαλής του ινστιτούτου " the Seoul-based Korea Institute of Liberal Democracy" βλέπει αυτά  τα μηνύματα της Βόρειας Κορέας σαν προσπάθεια για να εξαπολύσει ψυχολογικό πόλεμο.(είναι τεχνική εκφοβισμού) προσπαθεί να εξαπατήσει τα στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών της Νότιας Κορέας, για να πιστέψουν ότι τείνει να αυξήσει την κατασκοπεία της.
είπε ότι η Βόρεια Κορέα χρησιμοποιεί επί του παρόντος μια πιο εξελιγμένη μέθοδο επικοινωνίας κατασκοπείας, γνωστή ως στεγανογραφία, στην οποία μυστικά μηνύματα είναι κρυμμένα μέσα σε αρχεία ήχου και βίντεο.
Η Σεούλ κατηγορεί την Πιονγιάνγκ ότι στέλνει κατασκόπους που μεταμφιέζονται σε απλούς πρόσφυγες, που ζητούν να εγκατασταθούν στη Νότια Κορέα (or nurturing pro-North figures in the South)

Ειδικοί στη Νότια Κορέα δήλωσαν ότι η χρήση των ραδιοφωνικών εκπομπών - ένα κοινό μέσο για να δίνονται εντολές σε πράκτορες κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου- ήταν ξεπερασμένη και θα μπορούσε, να αυξήσει την εντεινόμενη κρίση στην περιοχή.
 ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, Χαν Σονγκ-ριόλ,  προειδοποίησε ότι η Βόρεια Κορέα "δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια" στην περίπτωση προληπτικής επίθεσης των ΗΠΑ.
Η Κίνα εξέφρασε ένσταση κατά της στρατιωτικής δράσης στη Βόρεια Κορέα, με την απειλή για έκτη πυρηνική δοκιμή το Σάββατο, για τον εορτασμό της γέννησης του ιδρυτή της χώρας, Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Οι ειδικοί προειδοποίησαν   ότι η Πιονγιάνγκ θα αψηφήσει τον Ντόναλντ Τραμπ με την εκτόξευση πυραύλου ή πυρηνικής δοκιμής που θα συμπέσει με την λεγόμενη Ημέρα του Ήλιου στις 15 Απριλίου. Δεκάδες ξένοι δημοσιογράφοι κατέφθασαν στην Πιονγκγιάνγκ για την κάλυψη των εορτασμών της 105ης επετείου από τη γέννηση του Κιμ, αλλά δεν χορηγήθηκε πρόσβαση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

στους "Global Times", ένας κινέζος επιστήμονας προέτρεψε τον Τραμπ να μην διεξάγει μια εκστρατεία βομβαρδισμών κατά της Βόρειας Κορέας, ανάλογη με της Συρίας.

"Εάν οι ΗΠΑ διεξάγουν ένα προληπτικό χτύπημα στη Βόρεια Κορέα, η Πιονγιάνγκ θα επιτεθεί στη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και στις δυνάμεις των ΗΠΑ που σταθμεύουν στις δύο χώρες", προειδοποίησε
Η Σεούλ και το Τόκιο θεωρείται ότι διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο από μία αντεπίθεση της Βόρειας Κορέας σε μία έστω και προληπτική επίθεση από τις ΗΠΑ.
Αν η Βόρεια Κορέα πραγματοποιήσει νέα πυρηνική δοκιμή θα επέμβει η Κίνα
ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, προειδοποίησε ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να επιτεθεί στη χώρα με πύραυλο φορτωμένο με το αέριο νεύρων σαρίν - την ίδια ουσία που χρησιμοποιήθηκε σε μια θανάσιμη επίθεση στο μετρό του Τόκιο από μια ιαπωνική εσχατολογική οργάνωση το 1995.
αν η κυβέρνηση Τραμπ δείξει δείγματα επιθετικότητας στο δυτικό Ειρηνικό, μια επίθεση με πυρηνικά όπλα στις ΗΠΑ θα είναι πια πολύ κοντά.

η Βόρεια Κορέα φαίνεται πως  θα συνεχίσει να πραγματοποιεί πυρηνικές δοκιμές και ο  υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Χαν Σονγκ Ριόλ, προειδοποίησε ότι κάθε στρατιωτική ενέργεια εις βάρος της θα σημάνει «ολοκληρωτικό πόλεμο».

Παρά την αποτυχία της πιο πρόσφατης πυραυλικής δοκιμής της Πιονγιάνγκ την Κυριακή, η χώρα επιμένει ότι έχει κατασκευάσει βαλλιστικό πύραυλο, ικανό να πλήξει στόχους στις ηπειρωτικές ΗΠΑ.
ο πρόεδρος Τραμπ ευχήθηκε για άσκηση πίεσης από μέρους του Πεκίνου πάνω στην Πιονγιάνγκ για αναστολή του πυρηνικού της προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.