Σάββατο 22 Απριλίου 2017

ΧΙΟΣ: ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟ «ΟΧΙ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΟΜΗΣ ΑΠΟ ΜΚΟ

ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟ «ΟΧΙ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΥΓΟΥΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.
Κατά πλειοψηφία πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο η απόφαση για εναντίωση στη δημιουργία δομής από την Ισπανική Μη Κυβερνητική Οργάνωση SMH στον υπόγειο χώρο της πρώην κλινικής Αυγουστή.

Κάτοικοι της περιοχής κατέθεσαν ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με το οποίο ζήτησαν από το Συμβούλιο να «σταθεί ενεργά και πρακτικά δίπλα τους και να αποτρέψει κάθε τέτοια σκέψη για λειτουργία πρόσθετων δομών οποιασδήποτε μορφής και μάλιστα από ΜΚΟ». Με αφορμή το αίτημα αυτό μερίδα πολιτών συγκεντρώθηκε έξω από το Δημαρχείο για να διαμαρτυρηθεί στο ενδεχόμενο δημιουργίας της δομής.
Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την αντίθεση σε οποιαδήποτε δομή, όχι μόνο στη συγκεκριμένη, από τις ΜΚΟ χωρίς την έγκριση από το κράτος και το Δ.Σ εκτός από τη Χιακή Συμπολιτεία που ψήφισε παρών ζητώντας να τοποθετηθεί το ζήτημα σε συνολική βάση.
Κοινό σημείο πλεύσης τόσο των πολιτών όσο και των αιρετών πως δεν είναι δυνατόν μια ΜΚΟ να κινείται με τέτοιο τρόπο δίχως την αντίδραση της κυβέρνησης και παραμελώντας τις ανάγκες των Χιωτών αλλά και τη γνώμη των τοπικών αρχών αφού κανείς δεν ενημερώθηκε για τις προθέσεις της.
Τα πνεύματα άναψαν κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της Δέσποινας Τσαρδάκα με τους πολίτες που είχαν βρεθεί εντός του χώρου συνεδρίασης να αποδοκιμάζουν τη στάση της ενώ μια πολίτης εξέφρασε με έντονο τρόπο την αντίδρασή της φτύνοντας, μάλιστα, τους δημοτικούς συμβούλους, εξέλιξη που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των τελευταίων, με τον Πρόεδρο κ.Γεωργιάδη να διακόπτει προσωρινά τη συνεδρίαση.
Αργότερα, ένταση προκλήθηκε έξω από την τράπεζα Πειραιώς όταν πολίτες εμπόδισαν την διέλευση οχήματος με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί επεισόδιο μεταξύ των ίδιων και του αστυνομικού διευθυντή που προσπάθησε να απεγκλωβίσει το αυτοκίνητο συνεπικουρούμενος από αστυνομικούς.

tvpatrida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.