Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Αιρετικό Ευαγγέλιο χρησιμοποιούν οι μουσουλμάνοι για να πλήξουν τον Χριστιανισμό! Άλλη μία μορφή επίθεσης κατά των χριστιανικών πληθυσμών ΒΙΝΤΕΟ

Αιρετικό Ευαγγέλιο χρησιμοποιούν οι μουσουλμάνοι για να πλήξουν τον Χριστιανισμό!

Ένα Ευαγγέλιο του οποίου η αυθεντικότητα αμφισβητείται χρησιμοποιούν μουσουλμάνοι "λόγιοι" κατά των χριστιανών της Ευρώπης. Το Ευαγγέλιο αυτό αποδίδεται στον Βαρνάβα και δεν είναι άγνωστο στους θεολόγους, τουλάχιστον στην Βρετανία, όπου τα λεγόμενα "απόκρυφα" κείμενα μελετώνται συστηματικά. Την σχετική αποκάλυψη έκαναν βρετανικές εφημερίδες, οι οποίες ανέφεραν ότι μουσουλμάνοι καθηγητές πανεπιστημίων που ζουν και διδάσκουν στην Ευρώπη αλλά και σε άλλες δυτικές χώρες, χρησιμοποιούν αποσπάσματα του Ευαγγελίου του Βαρνάβα για να επηρεάσουν τους φοιτητές τους και για να τους προσηλυτίσουν στον δρόμο του Ισλάμ. 

 Το ίδιο Ευαγγέλιο φαίνεται να είναι αρκετά δημοφιλές και στις μουσουλμανικές χώρες, αφού παρουσιάζει έναν άλλο Χριστό, έναν Χριστό που παρουσιάζεται περισσότερο σαν σοφός άνθρωπος και όχι θεός. Το «Ευαγγέλιο του Βαρνάβα» είναι ένα κείμενο που περιγράφει τη ζωή του Ιησού και αποδίδεται στον μαθητή Του Βαρνάβα, ο οποίος σε αυτό το έργο θεωρείται ως ένας εκ των δώδεκα μαθητών, στην πραγματικότητα όμως ανήκε στον ευρύτερο κύκλο των 70 μαθητών.

Το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου είναι αφιερωμένο στην αφήγηση της ζωής του Ιησού, εναρμονισμένη με τις διηγήσεις των κανονικών ευαγγελίων, όμως σε ορισμένα βασικά σημεία ακολουθεί την ισλαμική θεολογική οπτική για το πρόσωπο του Ιησού κι έρχεται σε αντίθεση με την παραδοσιακή διδασκαλία του χριστιανισμού.


Ακολουθούν κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα:
Και αφού είπα αυτά, ο Ιησούς χτύπησε το πρόσωπό του με τα δύο χέρια του, και στη συνέχεια χτύπησε το έδαφος με το κεφάλι του. Και αφού σήκωσε το κεφάλι, είπε: «Καταραμένος να είναι όποιος βάλει στα λόγια μου ότι είμαι ο γιος του Θεού» (53:6).
Ο Ιησούς απάντησε: «Και εσείς; Τι λέτε ότι είμαι;» Ο Πέτρος απάντησε: «Είσαι ο Χριστός, ο γιος του Θεού». Τότε ο Ιησούς τον επέπληξε με θυμό, λέγοντας: «Φύγε και απομακρύνσου από μένα, επειδή είσαι ο διάβολος και επιδιώκεις να με προκαλέσεις με αξιόποινες πράξεις» (70:1).

«Ο Ιησούς απάντησε: «Το όνομα του Μεσσία είναι αξιοθαύμαστο, γιατί ο ίδιος ο Θεός του έδωσε το όνομα όταν είχε δημιουργήσει την ψυχή του, και το τοποθέτησε σε ένα ουράνιο μεγαλείο. Θεός είπε: «Περίμενε Μουχάμεντ. Για χάρη σου θα δημιουργήσω τον παράδεισο, τον κόσμο, και ένα μεγάλο πλήθος πλάσματα, από τους οποίους σου κάνω ένα δώρο, μέχρι του σημείου που όποιος σε ευλογεί θα είναι ευλογημένος, και όποιος σε καταριέται θα είναι καταραμένος. Όταν σε αποστέλλω στον κόσμο θα σε αποστείλει ως αγγελιοφόρο μου της σωτηρίας, και ο λόγος σου θα είναι αληθινός, μέχρι του σημείου που ο ουρανός και η γη θα παρέλθουν, αλλά η πίστη σου ποτέ δεν θα παρέθει. «Μουχάμεντ είναι το ευλογημένο όνομά του.» Στη συνέχεια το πλήθος ύψωσε τη φωνή του λέγοντας: «Ω Θεέ, στείλε μας τον αγγελιοφόρο σου: Ω Αξιοθαύμαστε, έλα γρήγορα για τη σωτηρία του κόσμου!» Βαρνάβα 97:9-10.
Παρατηρούμε δηλαδή ότι το Ευαγγέλιο του Βαρνάβα προωθεί τον Ιησού ως πρόδρομο και προφήτη του Ισλάμ ακριβώς όπως το Κοράνι:
«Στη συνέχεια, ο ιερέας είπε: «Πώς θα ονομάζεται ο Μεσσίας;» (Ο Ιησούς απάντησε) «Μουχάμεντ (Μωάμεθ) είναι το ευλογημένο όνομά του»» (κεφ. 97) και:
Ο Ιησούς ομολόγησε, και είπε την αλήθεια: «Δεν είμαι ο Μεσσίας». (κεφ. 42:2.).
Αυτός είναι και ο λόγος που μουσουλμανικές οργανώσεις θεωρούν το συγκεκριμένο κείμενο ως την απόδειξη της θεότητας του Μωάμεθ. Ιδίως, τον 19ο αιώνα οι μουσουλμάνοι θρησκευτικοί στοχαστές Ρασίντ Ρίντα στην Αίγυπτο και Σαγίντ Αμπντούλ Αλά Μαουντούντι στο Πακιστάν το αποδέχτηκαν και το συνέστησαν. Επιπλέον, το Ευαγγέλιο του Βαρνάβα συνήθως χρησιμοποιείται στην πράξη από μουσουλμάνους συζητητές ειδικευμένους στην πολεμική (controversialists) ως αντιστάθμισμα στη χρήση του κανονικού Ευαγγελίου από χριστιανούς ιεραποστόλους.

 el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.