Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Κοσσυφοπέδιο: Ο αδελφός του ΑΛΒΑΝΟΥ ΟΥΤΣΕΚΑ,ΣΦΑΓΕΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ Χαραντινάι απειλεί τους Σέρβους εάν εκδοθεί ο Ραμούς στη Σερβία (ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΕΝΤΟΣ)

Ο βουλευτής του Κοσσυφοπεδίου, ο Νταούτ Χαραντινάι, ο οποίος είναι αδελφός του αρχηγού του κόμματος της «Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσσυφοπεδίου» και πρώην πρωθυπουργού, Ραμούς Χαραντινάι, δήλωσε ότι στο Κοσσυφοπέδιο δεν θα μείνει Σέρβος, εάν ο Ραμούς εκδοθεί από τις γαλλικές αρχές- από τις οποίες συνελήφθη - στη Σερβία.
 
 «Ο αδελφός του δήμιου απείλησε ανοιχτά: Αν ο Ραμούς εκδοθεί στη Σερβία στο Κοσσυφοπέδιο δεν θα μείνει Σέρβος», γράφει το σερβικό δημοσίευμα.
Ο Νταούτ Χαραντινάι, ο οποίος ήταν ηγέτης του UCK στον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου, συμμετείχε  στην εκπομπή «Infobox» της «TV Dukadjini» και απείλεησε με πόλεμο, εάν το δικαστήριο στο Κολμάρ της Γαλλίας λάβει απόφαση για την έκδοση του Ραμούς Χαραντινάι στη Σερβία, η οποία τον κατηγορεί για εγκλήματα πολέμου.
«Μπορεί να μας βάλει σε πόλεμο, τίποτε άλλο.  Εγώ δεν ξέρω για τους άλλους, αλλά μπορώ να τους θυμήσω: εάν κάνετε το λάθος (να εκδώσετε τον Χαραντινάι) θα πρέπει να είστε έτοιμοι για πιο σοβαρά θέματα. Αν θέλετε, το Κοσσυφοπέδιο θα μείνει χωρίς Σέρβους, να αφήστε τα αστεία», είπε ο Νταούτ Χαραντινάι σε σχετικές ερωτήσεις.
Το Εφετείο της πόλης Κολμάρ (Colmar), αποφάσισε ότι ο Χαραντινάι παραμένει στη Γαλλία και περιμένει την επόμενη συνεδρίαση στις 27 Απριλίου, στην οποία το Δικαστήριο θα λάβει απόφαση μετά από αίτηση της Σερβίας για την έκδοσή του.
Ο Χαραντινάι χθες, μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, δήλωσε ότι αναμένει στις 27 Απριλίου να αφεθεί ελεύθερος.

(telegraf.rs)
 
(Το θέμα κυκλοφόρησε σε πολλά σερβικά και αλβανικά μέσα ενημέρωσης)
--
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.