Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την φτώχεια στην Ελλάδα της Νέας Εποχής Πάνω από το 1/3 των Ελλήνων βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση.

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την φτώχεια στην Ελλάδα της Νέας Εποχής
Εν όψει του 4ου μνημονίου και με την πραγματική ανάπτυξη να αγνοείται στη χώρα μας, νέα στοιχεία βγαίνουν στο φως αναφορικά με την εξαθλίωση των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια της κρίσης, ιδιαίτερα από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την αριστερά.

Τα νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφορούν την χρονιά του 2015, μία χρονιά που σημαδεύτηκε από το τρίτο μνημόνιο και τα ολέθρια capital controls.
Πιο συγκεκριμένα, υπολογίζεται πως τουλάχιστον το 35,7% του πληθυσμού βρίσκεται σε οικτρή κατάσταση, ένα βήμα πριν τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Ανάμεσα στα άτομα που ήδη αντιμετωπίζουν "σοβαρές υλικές στερήσεις", βρίσκονται 22,5% συμπολίτες μας, ποσό κατα πολύ υψηλότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε.
Είναι ενδεικτικό πως μόνο ορισμένα κράτη του πρώην Ανατολικού Μπλοκ (Ρουμανία, Βουλγαρία) είναι σε χειρότερη μοίρα από την Ελλάδα.
Το ακόμη ανησυχητικότερο είναι πως τα παραπάνω στοιχεία αφορούν το 2015. Εν έτει 2017 η πραγματική οικονομία συνεχίζει να βαριανασαίνει και σίγουρα τα αναθεωρημένα στοιχεία για την φτωχοποίηση της Ελλάδας δεν θα είναι καθόλου ενθαρρυντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.