Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Τα Windows 10 καταγράφουν όλα όσα πληκτρολογείτε – Να πως να το σταματήσετε!


Σύμφωνα με μια εκπληκτική νέα έκθεση, αν χρησιμοποιείτε τα Windows 10, μόνο με το πάτημα του πλήκτρου ό,τι γράφετε στον υπολογιστή σας έχει καταγραφεί
Με αυτόν τον αρκετά ανησυχητικό τρόπο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής μας,
όλες τις πληροφορίες που αποστέλλονται απευθείας στη Microsoft.
Κι εδώ τίθεται το ερώτημα, είναι αυτός ένας ακόμα λόγος για τον οποίο η Microsoft ήταν τόσο επίμονη στους χρήστες να κατεβάσουν τα Windows 10, μόλις έγιναν διαθέσιμα;
«Ξέρετε αυτές τις ενοχλητικές ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης που σας ρωτούν αν θέλετε ή όχι να “βοηθήσετε” τη βελτίωση των Windows με την αποστολή δεδομένων στη Microsoft; Αν έτυχε να απαντήσετε «ναι» σε μία από αυτές τις ερωτήσεις, ή αν έχετε την προεπιλεγμένη εγκατάσταση του Microsoft, υπάρχει μια πραγματική πιθανότητα ότι όλα όσα έχετε κάνει στον υπολογιστή σας από το get-go, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής «ασφαλή» μηνύματα ( επειδή το καταγραφικό πληκτρολογίου καταγράφει τις πληκτρολογήσεις σας προτού εμφανιστούν σε ασφαλή εφαρμογή μηνυμάτων), να είναι πλέον μέρος μιας τεράστιας βάσης δεδομένων των χρηστών κάπου», αναφέρει το SHTFPlan.com.
«Έχει αναφερθεί ότι η Microsoft έχει χρησιμοποιήσει τα δεδομένα για τη βελτίωση της τεχνητής νοημοσύνης γραφής και το λογισμικό γραμματικής, αλλά δεν είναι σαφές τι άλλο κάνουν με αυτό».
Σε αντίθεση με άλλα πρόσφατα θέματα παραβιάσεων ασφάλειας σχετικά με τις πληροφορίες της βάσης δεδομένων, αυτό μάλλον το αμφιλεγόμενο ‘μικρό’ θέμα έχει μερικές απλές λύσεις.
Αν έχετε τα Windows 10, απλά επιλέξτε: «προσαρμοσμένη εγκατάσταση» και βεβαιωθείτε ότι έχετε τσεκάρει «όχι» για κάθε μία από τις ερωτήσεις που τέθηκαν σχετικά με την αποστολή πληροφοριών από τη Microsoft ή οποιοδήποτε τρίτο μέρος.
Απλά κάντε κλικ στο Windows σας 10 μενού Έναρξη. Από εκεί, πηγαίνετε στο Settings (ή το εικονίδιο με το γρανάζι) -> Απόρρητο -> Γενικά.
Απενεργοποιήσετε την επιλογή που λέει, «Αποστολή πληροφοριών στη Microsoft σχετικά με τον τρόπο γραφής μου με την μελλοντική βελτίωση της πληκτρολόγησης και της γραφής».


nea.allnewz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.