Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Χαλέπι η Χίος: Συγκρούσεις Αφγανών-Αλγερινών και επιθέσεις εναντίον των κατοίκων (βίντεο)


«ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ» ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Σε… Χαλέπι έχει μετατραπεί η Χίος όπου συγκρούονται Αφγανοί με Αλγερινούς και όλοι μαζί επιτίθενται και στους κατοίκους του νησιού.

Ολονύκτια επεισόδια στο κέντρο φιλοξενίας στη Σούδα με πετροπόλεμο και ξύλο αναμέσα σε Αφγανούς και Αλγερινούς και είναι σαφές πλέον ότι ησυνύπαρξη ατόμων διαφόρων εθνικοτήτωνείναι το λιγότερο αδύνατη καθώς αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Λίγες ώρες μετά την επίσκεψη των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Κάστρου στην Εισαγγελία, ξέσπασαν υψηλής έντασης επεισόδια μεταξύ Αφγανών και Αλγερινών μεταναστών με τους πρώτους να επιτίθενται με πέτρες και ξύλα στους τελευταίους.

Χθες το πρωί κάτοικοι της Σούδας συνοδευόμενοι από μέλη της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα, επισκέφθηκαν την Εισαγγελία, για να υποβάλουν, στον Αντιεισαγγελέα αυτή τη φορά, τη διαμαρτυρία τους, γιατί δεν εφαρμόζεται ο Νόμος και γιατί δεν απομακρύνεται από τα σπίτια τους ένας παράνομος καταυλισμός.

“Είναι ο μόνος νόμιμος τρόπος διαμαρτυρίας που υπάρχει και αυτόν χρησιμοποιούμε” είπε εκ μέρους των κατοίκων ο Αλέξανδρος Αρμενάκης ***στην «Αλήθεια», για να συμπληρώσει ο Γιώργος Αγιωργούσης από την Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα, ότι οι αρμόδιοι φορείς δεν μπορούν πλέον να κρύβονται.

“Η Σούδα είναι από πάνω μέχρι κάτω παράνομη και πρέπει να κλείσει.

Και επειδή κάποιοι”, συμπλήρωσε, “μας μεταθέτουν το πρόβλημα για το πού θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι, τους απαντάμε ευθέως, να φύγουν από τη Χίο.”

 

Οι κάτοικοι δεν αντέχουν πλέον να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα και να «βουλιάζει» ο τουρισμός του νησιού.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των αλλοδαπών έχουν δημιουργήσει έντονο αίσθημα ανασφάλειας.

***Όπως υποστήριξαν στο politischios.gr Αλγερινοί μετανάστες, όλα ξεκίνησαν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, όταν ομάδα 20 Αφγανών, άλλοι από ΒΙ.ΑΛ. και άλλοι από Σούδα, εισέβαλλαν στον καταυλισμό και ξεκίνησαν να πετροβολούν και να χτυπούν όποιο Αλγερινό έβρισκαν μπροστά τους.

Επί 20 λεπτά η Σούδα θύμιζε πεδίο μάχης, ενώ τα πνεύματα ηρέμησαν με την είσοδο Διμοιρίας των ΜΑΤ στον καταυλισμό που εκδίωξε τους ταραξίες.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μία γυναίκα και ένα παιδί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Παρά την άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας που εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των υπαίτιων, δεν κατέστη δυνατή οποιαδήποτε σύλληψη αφού οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν μέσα από τα στενά του Κάστρου. Παρόλα αυτά λίγο πριν τη 01:00 της Πέμπτης οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγή 3 ατόμων.

Διακόπτονται για σήμερα τα δρομολόγια

Υπό τον φόβο γενίκευσης των επεισοδίων η Ύπατη Αρμοστεία, ανακοίνωσε ότι από το πρωί της Πέμπτης μέχρι και το απόγευμα της ίδιας ημέρας δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια μεταφοράς μεταναστών από ΒΙ.ΑΛ. προς Σούδα και Βροντάδο, αφού υπάρχει η υποψία συγκέντρωσης Αφγανών από το Χαλκειός στο κέντρο της πόλης με σκοπό να συνεχίσουν τη βεντέτα που άνοιξε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης.

 

dsc_7920dsc_7930dsc_7937



***στην «Αλήθεια»,
***Όπως υποστήριξαν στο politischios.gr
pronews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.