Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Παρέλαση 2017: Οι Εθνοφύλακες της Ρόδου στην στρατιωτική παρέλαση

Την 25 Μαρτίου 2017, τμήμα αποτελούμενο σε εθελοντική βάση από Εθνοφύλακες της 95 ΑΔΤΕ (ν. Ρόδος), παρέλασε στη Στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα.

Οι Εθνοφύλακές μας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ενεργού Στρατού και συμβάλουν αποφασιστικά στην άμυνα της χώρας με υψηλό ηθικό άριστα εκπαιδευμένοι. Είναι πάντα έτοιμοι να δηλώσουν παρόν όταν η Πατρίδα το απαιτεί και γι’ αυτό οι Δωδεκανήσιοι πολίτες θα πρέπει να είναι εξαιρετικά υπερήφανοι. Η συμμετοχή τους στην παρέλαση των Αθηνών είναι εθελοντική και αποδεικνύει το υψηλό τους φρόνημα.Έκτακτη ολιγόωρη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 στην Ρόδο και στην 95 ΑΔΤΕ και συγκεκριμένα στο Στρατηγείο του Σχηματισμού, στο 6ο ΕΤΕΘ, στην 95 ΕΑΡΜΕΘ και στην ΔΑΝ ΤΗΛΟΥ προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την επιχειρησιακή ετοιμότητα του στρατεύματος.

Ο ίδιος τόνισε ότι έμεινε απολύτως ικανοποιημένος από το εξαιρετικό ηθικό, την αισιοδοξία και τη λεβεντιά που διακατέχει το σύνολο του προσωπικού, ενώ κατέστησε σαφές ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του προσωπικού του. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 ορίστηκε ως έτος Εθνοφυλάκων με απόφαση του Αντιστράτηγου Στεφανή.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Εθνοφυλακή έχει τις ρίζες της στην πρώτη διοργάνωση του Στρατού επί Οθωνα και ιδρύθηκε το 1843. Αποτελείτο από εθελοντές-άμισθους οπλοφόρους πολίτες 18-24 ετών με στόχο τη διασφάλιση της τάξεως από τις διάφορες τοπικές αυθαιρεσίες, που φορούσαν ειδική στολή.

Τα Τάγματα Εθνοφυλακής Αμύνης (ΤΕΑ), τα οποία λανθασμένα αναφέρονται πολλές φορές ως Τάγματα Εθνικής Ασφαλείας, ήταν ένα ειδικό παραστρατιωτικό σώμα που συγκροτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1948, κατά τη διάρκεια του ελληνικού εμφυλίου πολέμου με απόφαση του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Τα ΤΕΑ είχαν παρουσία σε όλη την ελληνική επικράτεια -εκτός από τα πιο μεγάλα αστικά κέντρα- και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα για τουλάχιστον τρεις δεκαετίες μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ακόμη διαδραμάτισαν ρόλο στις στρατιωτικές και πολιτικές εξελίξεις της περιόδου εφαρμόζοντας τις πολιτικές του ελληνικού κράτους κατά τα μετεμφυλιακά χρόνια.

Καταργήθηκαν και διαλύθηκαν το 1982 και αντικαταστάθηκαν από την Εθνοφυλακή με απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου που ήταν τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Οι Εθνοφύλακες στα νησιά και στα σύνορα είναι ιδιαίτερα αγαπητοί, καθώς στις μονάδες υπηρετούν οι φίλοι και οι γείτονες και κάθε χρόνο πραγματοποιούν εντυπωσιακές ασκήσεις…

Η Εθνοφυλακή είναι αναπόσπαστο τμήμα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Είναι μια οργανωμένη στρατιωτική δύναμη, η οποία συμβάλλει στην άμυνα της χώρας. Οι Μονάδες της έχουν την ίδια οργάνωση με τις ενεργές Μονάδες και διαθέτουν οπλικά συστήματα ανάλογα με την αποστολή τους.

Το δυναμικό της αποτελείται από έμπειρους άντρες της τοπικής κοινωνίας, οι οποίοι έχουν λάβει στρατιωτική εκπαίδευση κατά την εκπλήρωση της στρατιωτικής τους θητείας και με τη συμμετοχή τους σε εθνικές ασκήσεις στο διάστημα της εφεδρείας τους και συνεχίζουν να εκπαιδεύονται στο πλαίσιο της αποστολής των Μονάδων τους.

 Πληροφορίες απο Wikipedia, eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.