Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Ο Ερντογάν για να ακυρώσει το δημοψήφισμα χρειάζεται πόλεμο. Μαντέψτε για ποιόν χτυπάει η καμπάνα…

erntoganmarchΔιαβάζω με πολύ προσοχή τις ειδήσεις που έρχονται από την γειτονική μας Τουρκία. Επίσης μελετώ τις ελληνικές αντιδράσεις, τόσο του Υπουργείου Εξωτερικών, όσο και του Υπουργείου Άμυνας.

Ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι στρατιωτικός αναλυτής, όμως έχω το θάρρος της γνώμης, πόσο μάλλον όταν είναι αποτέλεσμα έρευνας και όχι μιας παροδικής και τυχαίας άποψης.

Έχω 9 μήνες που φωνάζω περί της επικινδυνότητας των Τουρκικών προκλήσεων. Μέχρι πριν από λίγες μέρες που έπεσε και η ανάλογη έγγραφη προειδοποίηση των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ελάχιστοι (ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΔΥΟ) εκ των εγχώριων «αναλυτών» μιλούσαν για υπαρκτό πρόβλημα. Όλοι θεωρούσαν ότι η Τουρκία έχει «εσωτερικό πρόβλημα» και ότι η όλη συμπεριφορά της είναι για «εσωτερική κατανάλωση».

Οι δύο που εξαιρούνται είναι ο Μάζης και ο Δρούγος. Από την αρχή μίλησαν για υπαρκτό πρόβλημα που μπορεί να εξελιχθεί.

Σήμερα δεν έρχομαι να δώσω τα εύσημα, ούτως ή άλλως δεν τα χρειάζονται από εμένα. Έρχομαι να επισημάνω ότι πλέον είναι υπαρκτός ο φόβος όχι για ένα απλό επεισόδιο με εμπλοκή ή ένα θερμό επεισόδιο, αλλά πολύ χειρότερα είναι υπαρκτός ο κίνδυνος (και όχι φόβος) για μια ολοκληρωτική πολεμική σύρραξη.

Ο Ερντογάν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Το δημοψήφισμα – αν τελικά ψηφίσουν οι Κούρδοι, πλην όμως Τούρκοι υπήκοοι – είναι εκ των πραγμάτων χαμένο. Οι γκιουλενιστές είναι πάρα πολλοί στην Τουρκία, όπως πάρα πολλοί είναι οι Κεμαλιστές. Ιδιαίτερα οι Κεμαλιστές που έχουν συνηθίσει στην ελευθεριότητα του δυτικού τρόπου ζωής δεν θα ψηφίζουν ποτέ την ισλαμοποίηση της χώρας τους.

Γιατί μπορεί η κεντρική και η ανατολική Τουρκία να αποτελείται από τους κλασσικούς Τούρκους, δεν ισχύει το ίδιο για την αποκαλούμενη τουριστική Τουρκία, δλδ το κομμάτι που βρέχεται από το Μεσόγειο και τη Μαύρη θάλασσα και έχει έρθει σε επαφή με το δυτικό πολιτισμό και την ελευθεριότητα του.

Οπότε ο ισλαμιστής Ερντογάν έχει μόνο μια λύση… Να ακυρώσει το δημοψήφισμα και επειδή αυτό σημαίνει αποδοχή ήττας η προσωπική και υποκειμενική μου εκτίμηση είναι ότι θα το ακυρώσει με αφορμή πολεμικές επιχειρήσεις…

Μαντέψτε λοιπόν για ποιόν χτυπάει η καμπάνα…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Οι διαρροές για επίθεση στην Κύπρο τον Ιούνιο λόγω έναρξης εξορύξεων για εμένα είναι τουλάχιστον χαζές. Η Κύπρος έχει κάνει ειδικές συμφωνίες για να περιφρουρήσει το τρυπάνι της Τοτάλ, με τους Γάλλους και φυσικά με την Νόμπλ και τους Αμερικάνους. Σιγά μην περιμένει από την Ελλάδα που βρίσκεται υπό πλήρη διάλυση.  πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.