Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Παρουσία Καραμανλή, η δημοσιοποίηση μελέτης που «δείχνει» Σημίτη για το χρέος


Η έκθεση «The Greek Political Economy: 2000-2015» παρουσιάστηκε χθες στο ΕΒΕΑ, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σε μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του με σαφές πολιτικό μήνυμα.


Σύμφωνα με την εφημερίδα "Καθημερινή" η μελέτη αναφέρει πως η κυβέρνηση της ΝΔ του 2004 ανέλαβε μία ήδη προβληματική οικονομία, καθώς η κυβέρνηση Σημίτη είχε μεταθέσει όλες τις λήξεις ομολόγων και τις δόσεις για τα εξοπλιστικά που είχαν υπογραφεί επί ΠΑΣΟΚ για το μέλλον. Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η αγγλική έκδοση του συλλογικού τόμου «The Greek Political Economy: 2000-2015» από το «Ρεύμα Σκέψης», το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών Wilfried Martens και τις εκδόσεις Λιβάνη. Επιμελητές και παρουσιαστές είναι οι Παντελής Σκλιάς, καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Political Auditor του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών Wilfried Martens και Σπύρος Ρουκανάς, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Όπως έχει ήδη γράψει το newpost.gr κόντρα με τα όσα ακούγονται, η αλήθεια σύμφωνα με τους οικονομολόγους του «The Greek Political Economy: 2000-2015» είναι πως το χρέος τριπλασιάστηκε με ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ενώ καταρρίπτεται και ο μύθος ότι επί ΝΔ διογκώθηκε ο δημόσιος τομέας, όπως αποδεικνύεται από τα σχετικά στοιχεία για τους μόνιμους υπαλλήλου που αποκαλύπτουν ότι το δημόσιο δεν μεγάλωσε.

Η παρουσία του Κώστα Καραμανλή στην εκδήλωση έδωσε χαρακτήρα εν είδει «καραμανλικής αντεπίθεσης» καθώς η διαμάχη για τις ευθύνες των δύο τελευταίων– προ μνημονίου - κυβερνήσεων Καραμανλή και Σημίτη δεν έχει σταματήσει να υφίσταται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τo παρών στην εκδήλωση έδωσαν οι Β. Μεϊμαράκης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Γιώργος Βλάχος, ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμαλής, η Φάνη Πάλλη- Πετραλιά, ο πρώην υπουργός Γιάννης Παπαθανασίου, ο πρώην γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, ο πρώην ευρωβουλευτής Κώστας Πουπάκης, ο Δημήτρης Σιούφας, αλλά και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος.

patranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.