Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Αχαΐα: Έπεσαν και τα τελευταία "οχυρά" ιδιοκτητών για να περάσει η Ολύμπια Οδός - Το θέμα στον Άρειο Πάγο

Από την Μαρία Παπαγιαννακοπούλου
 
Παρουσία αστυνομικής δύναμης, τα συνεργεία της εταιρείας που έχει αναλάβει την κατασκευή του νέου αυτοκινητοδρόμου Πατρών - Κορίνθου, προχώρησαν στο γκρέμισμα
μαντρών και τοιχείων, κατοικιών και επιχειρήσεων που βρίσκονται στην παλαιά Εθνική Οδό στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Ερινεού Αιγιαλείας.



Η επιχείρηση κατεδάφισης πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιανουαρίου, δυο ημέρες μετά την επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη στην Πάτρα αλλά και την αυτοψία που πραγματοποιήσε, στα εργοτάξια της Ολύμπιας Οδού.



Η αποξήλωση ιδιοκτησιών, έγινε υπό την σκιά δικαστικής διαμάχης που εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο και αφορά σε απαλλοτριώσεις, που σύμφωνα με κατοίκους και επιχειρηματίες αν και δικαιούνται δεν έχουν λάβει.



Οι εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα του νέου αυτοκινητόδρομου είχαν "παγώσει" προσωρινά, καθώς το Ελληνικό Δημόσιο φέρεται να αναγνωρίζει απόφαση του Εφετείου, βάσει της οποίας τα εν λόγω σημεία έχουν απαλλοτριωθεί από το 1964. Επί της αποφάσεως υπήρξε αίτηση αναίρεσης από τους ιδιώτες και αναμένεται τώρα η εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.