Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Bρετανικό πολυκατάστημα αρχίζει να πουλά χιτζάμπ - Οι μαντήλες πωλούνται από το 2014

Το Debenhams είναι το πρώτο μεγάλο βρετανικό πολυκατάστημα που αρχίζει να πουλά
χιτζάμπ, στη νέα του συλλογή με ρούχα για μουσουλμάνους. Η αλυσίδα καταστημάτων θα ξεκινήσει να πουλά τη νέα συλλογή πρώτα στο κατάστημα στην περίφημη Oxford Street και στη συνέχεια στο Μπέρμιγχαμ, το Μάντσεστερ και άλλες πόλεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.


Στη συλλογή, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Independent, περιλαμβάνονται μπλούζες, φορέματα, καπέλα, μαντίλες, χιτζάμπ και ολόσωμες φόρμες. Η διάθεση της συλλογής, σε συνεργασία με την εταιρεία «Aab» συμπίπτει με το «άνοιγμα» του Debenhams στο Ντουμπάι, το Κουβέιτ, τη Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, το Ιράν, την Ινδονησία και τη Μαλαισία.

Το χιτζάμπ καλύπτει το κεφάλι και τον λαιμό και διαφέρει από το νικάμπ που καλύπτει όλο το πρόσωπο αφήνοντας έκθετα μόνο τα μάτια ή την μπούργκα που καλύπτει όλο το πρόσωπο.

Το 2014 τα καταστήματα John Lewis άρχισαν να πουλούν μαντίλες ως τμήμα σχολικών στολών στα καταστήματά τους στο Λονδίνο και το Λίβερπουλ. Τον περασμένο Μάρτιο τα Marks & Spencer άρχισαν για πρώτη φορά να πουλούν μπουρκίνι, μαγιό που κάλυπτε όλο το σώμα εκτός από το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.