Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ξεκινούν οι κατασχέσεις και για μικροχρέη στα ταμεία


 ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ολες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ασφαλισμένων προς τα ταμεία, ανεξαρτήτως ύψους, διαβιβάζονται στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, με ορατό τον κίνδυνο των κατασχέσεων ακόμη και για μικροποσά.

Με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος στο ΚΕΑΟ διαβιβάζονται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, ανεξαρτήτως ύψους και εισπραξιμότητας, οι οποίες, κατά την έκδοση της παρούσας απόφασης, δεν βρίσκονται σε καθεστώς ενεργούς ρύθμισης.
Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα μόνο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 5. 000 ευρώ εντάσσονταν στο ΚΕΑΟ. Από τα τέλη του περασμένου έτους, πέρασαν τα χρέη κάτω των 5. 000 ευρώ προς το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ. Με βάση την Υπουργική Απόφαση Πετρόπουλου περνάνε και τα χρέη κάτω των 5000 ευρώ προς τον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ.
Έτσι όλα τα χρέη προς τα ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ) , άνω και κάτω των 5.000 ευρώ αποτελούν "αντικείμενο" είσπραξης από το ΚΕΑΟ.
Υπενθυμίζεται πως το ΚΕΑΟ μπορεί να προβεί ακόμα και σε ηλεκτρονικές κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών, εφόσον αυτοί δεν ρυθμισουν τα χρέη τους, μετά από τις προειδοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.