Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

Σόου Πολάκη με «μεταφερόμενους» ασθενείς στη Ζάκυνθο ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΑ ΣΦΑΚΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Σόου Πολάκη με «μεταφερόμενους» ασθενείς στη Ζάκυνθο
Πήρε –πάλι- το… νυστέρι του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας

 Σε μια προσπάθεια να δείξει ότι όλα λειτουργούν κανονικά στο νοσοκομείο έφερε ασθενείς και γιατρούς από την Πελοπόννησο - Τρία άτομα από την Αλβανία υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις υπό την εποπτεία του αναπληρωτή υπουργού
Με τρία «εισαγόμενα», από την Πελοπόννησο, χειρουργικά περιστατικά, με «μεταφερόμενο» προσωπικό υγείας και υπό την υψηλή εποπτεία του κ. Παύλου Πολάκη, ως αναπληρωτή υπουργού Υγείας αλλά και ως γιατρού, λειτουργούν σήμερα τα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου.

Οι τρεις ασθενείς, κατά πληροφορίες αλβανικής καταγωγής, υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις για αφαίρεση κήλης και χολής από γιατρούς που μετακινήθηκαν από άλλα νοσοκομεία, όπως της Κυπαρισσίας, καθώς ο Διευθυντής Χειρουργικού τομέα και ο Διευθυντής Αναισθησιολογίας έχουν τεθεί εκτός νοσοκομείου  με απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο Ζακύνθου είχε κλείσει τον περασμένο Δεκέμβριο καθώς μία 41χρονη κατέληξε και άλλοι τέσσερις ασθενείς είχαν σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω μετεγχειρητικών επιπλοκών που συσχετίστηκαν με τις συνθήκες των χειρουργείων, είτε με την κεντρική παροχή ιατρικών αερίων είτε με ενδονοσοκομειακά μικρόβια. Για το θέμα διενεργήθηκαν έλεγχοι αλλά δεν αποσαφηνίστηκε ο λόγος των επιπλοκών. Τον περασμένο Μάρτιο ο κ. Πολάκης έδωσε εντολή να ανοίξουν τα χειρουργεία, παρά τις σοβαρές ενστάσεις του προσωπικού, αποδίδοντας τις αντιρρήσεις τους σε σκοπιμότητες προσωπικές και σε λόγους απαξίωσης του ΕΣΥ.Το πρωτοφανές περιστατικό της εισαγωγής ασθενών αλλά και γιατρών στα «πολύπαθα» χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου αποκαλύπτει  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), χαρακτηρίζοντας το μάλιστα «ένα ακόμη σόου του Πολάκη», καθώς ο αναπληρωτής υπουργός είχε μπει και είχε χειρουργήσει στο νοσοκομείο Σαντορίνης τον περσινό Αύγουστο, για να δώσει προσωπικά ο ίδιος το μήνυμα για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Παράλληλα, βέβαια, φαίνεται πως ο κ. Πολάκης στέλνει και άλλο μήνυμα, για το πώς αντιλαμβάνεται την ιατρική δεοντολογία και το ιατρικό πρωτόκολλο στα χειρουργεία, εφόσον επιλέγει να μπαινοβγαίνει στις αίθουσες βγάζοντας και βάζοντας τη χειρουργική ποδιά και κρατώντας το νυστέρι κατά το δοκούν.


«Έχει χαθεί κάθε ίχνος σοβαρότητας και ιατρικής δεοντολογίας στα δημόσια νοσοκομεία. Με παράνομες και αντιδεοντολογικές πρακτικές ο κ. Πολάκης  βρίσκεται αυτήν την ώρα στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και χειρουργεί μεταφερόμενους ασθενείς για επικοινωνιακούς λόγους. Αιφνιδιαστικά σήμερα εισέβαλε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου με μεταφερόμενους Ιατρούς Χειρουργούς και Αναισθησιολόγους, Νοσηλευτές Χειρουργείου και Αναισθησιολογικού, ακόμη και υλικά και γάζες από άλλα Νοσοκομεία και παράνομα πέταξαν έξω το προσωπικό του Νοσοκομείου και χειρουργούν τρεις ασθενείς από άλλο μέρος»  λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Διακομιδή εγκύου συνοδεία αγροτικής γιατρού

Κι ενώ το υπουργείο Υγείας διατείνεται για την ασφάλεια των χειρουργείων, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως την περασμένη Παρασκευή η Διοίκηση, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και ο Διευθυντής Γυναικολογικής του νοσοκομείου Ζακύνθου υποχρέωσαν αγροτική ιατρό να διακομίσει με αγροτικό όχημα των τσιγγάνων έγκυο γυναίκα με πρόβλημα. «Το αγροτικό όχημα με την έγκυο και την αγροτική ιατρό επιβιβάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο φερυ μποτ για Πάτρα» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι οι αγροτικοί γιατροί απαγορεύεται να συνοδεύουν περιστατικά που χρειάζονται διακομιδή.

Διοίκηση Νοσοκομείου: «Η αμφισβήτηση έλαβε τέλος»

Μήνυμα ότι «η αμφισβήτηση και η απαξίωση του Νοσοκομείου, εκ των πραγμάτων έλαβε τέλος» θεωρεί η διοίκηση του νοσοκομείου Ζακύνθου ότι απεστάλη με τις χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη υπό την εποπτεία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη.

Παρακάμπτοντας ή αγνοώντας τις αιτιάσεις της ιατρικής και νοσηλευτικής κοινότητας για την παράβαση του ιατρικού πρωτοκόλλου και της δεοντολογίας σχετικά με τη διενέργεια χειρουργικών πράξεων, η διοίκηση του νοσοκομείου Ζακύνθου ενημέρωσε και επισήμως με δελτίο τύπου για όλα τα χειρουργεία που έγιναν στις αίθουσες του νοσοκομείου στους τρεις «εισαγόμενους» ασθενείς και με μεταφερόμενους γιατρούς και τα οποία είχε ήδη αναρτήσει από το μεσημέρι της Τετάρτης, κατά την προσφιλή του πρακτική, ο αναπληρωτής υπουργός στον λογαριασμό του στο facebook.

«Στη Ζάκυνθο, σήμερα Τετάρτη 03.05.17, αφίχθη ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης , με ομάδα χειρουργών και νοσηλευτών από το Γ.Ν.Μεσσηνίας-Ν.Μ. Κυπαρισσίας, καθώς και ενός αναισθησιολόγου από το Γ.Ν.Ιωαννίνων «Γ.Χατζηκώστα». Οι ανωτέρω, σε συνεργασία με το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό  του χειρουργικού και του αναισθησιολογικού τμήματος του νοσοκομείου  , πραγματοποίησαν τρεις επεμβάσεις γενικής χειρουργικής. Επίσης την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε καισαρική τομή στην αίθουσα της μαίευσης με επικεφαλής  τον Δ/ντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου» αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφει η διοικήτρια, κυρία Δέσποινα Τσαρίδου.

Η διοίκηση διαβεβαιώνει πως «όλες οι ως άνω επεμβάσεις έλαβαν χώρα, χρησιμοποιώντας τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και το σύνολο των  εγκαταστάσεων  του Νοσοκομείου, με χρήση του κεντρικού δικτύου αερίων, όπως αυτός είχε παραδοθεί πλήρως  από τις 08.03.17» ενώ επικαλείται και το πόρισμα- εξπρές που εξέδωσε με ημερήσια επιτόπια επίσκεψη η Επιστημονική Επιτροπή του Υπ. Υγείας , και η επικεφαλής της καθηγήτρια Αναισθησιολογίας, κυρία Γεωργία  Κωστοπαναγιώτου.

Η διοικήτρια καταλογίζει στο προσωπικό του νοσοκομείου «διασπορά ψευδών ειδήσεων και η ανάληψη ευθύνης», διότι «ακόμα και μετά την έκδοση του πορίσματος δεν υπεβλήθη καμία γνωμοδότηση από το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, ως όφειλε».

«Με τη σημερινή εξέλιξη καταρρίφθηκε το πεντάμηνο αφήγημα της απαξίωσης των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου και του κλονισμού της εμπιστοσύνης των πολιτών σε αυτό, και καθιστά υπόλογους απέναντι στην κοινωνία και σε κάθε αρμόδια Αρχή αυτούς που πρωτοστάτησαν και υποστήριξαν για ιδιοτελείς σκοπούς αυτό το εγχείρημα. Η αμφισβήτηση και η απαξίωση του Νοσοκομείου, εκ των πραγμάτων έλαβε τέλος» αναφέρει η κυρία Τσαρίδου.

protothema


ΔΙΑΒΑΣΤΕ:


«ΑΝΕΒΑΣΕ» ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – Ο «σκαφάτος» προβεβλημένος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ – Στα πέλαγα γιόρτασε την Πρωτομαγιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.