Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Εισβολή τζιχαντιστή σε εγκατάσταση της FSB της περίφημης μυστικής υπηρεσίας της Ρωσίας. ΒΙΝΤΕΟ

Εισβολή τζιχαντιστή σε εγκατάσταση της FSB

 Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

Μόλις δύο 24ωρα μετά τη δημοσίευση από τη Ρωσική Υπηρεσία Πληροφοριών βίντεο το οποίο δείχνει νεκρούς δύο Τζιχαντιστές  από ρώσους πράκτορες, την Παρασκευή ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα έρχεται να συγκλονίσει τη Ρωσία. Αυτή τη φορά βέβαια σε εγκαταστάσεις της περίφημης μυστικής υπηρεσίας της Ρωσίας.

Τρία άτομα - συμπεριλαμβανομένου του δράστη - σκοτώθηκαν σήμερα στα γραφεία της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών εσωτερικής ασφάλειας (FSB) στο Χαμπάροφσκ, όταν ένας ένοπλος ισλαμιστής άνοιξε πυρ εναντίον πρακτόρων.
 

Σημειώνεται επίσης ότι η συγκεκριμένη επίθεση κατά αρχών ασφαλείας έλαβε χώρα μια ημέρα μετά την χθεσινή επίθεση κατά Γάλλων αστυνομικών στο Παρίσι πάλι με νεκρούς.

 Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας, «ο δράστης κατάφερε με κάποιον τρόπο να περάσει τον ανιχνευτή μετάλλων στην είσοδο των γραφείων και να φτάσει στη ρεσεψιόν.Εκεί άνοιξε πυρ εναντίον του κόσμου που βρισκόταν στον προθάλαμο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας πράκτορας και ένας επισκέπτης.Στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε σκοτώθηκε και ο ίδιος ο δράστης από μέλος του προσωπικού ασφαλείας».
 Η υπηρεσία δεν αναφέρει στην ανακοίνωσή της άλλα στοιχεία για τα κίνητρα της επίθεσης.

 Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα Ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης, ο δράστης  είχε προσηλυτισθεί πριν δύο χρόνια στο Ισλάμ. Πριν γίνει όμως ισλαμιστής ανήκε σε νεοναζιστική οργάνωση.





«Η ταυτότητα του εγκληματία εξακριβώθηκε: πρόκειται για έναν κάτοικο της περιφέρειας του Χαμπαρόφσκ γεννημένο το 1999.



Σύμφωνα με πληροφορίες ανήκε σε μια νεοναζιστική οργάνωση», ανέφερε η FSB σε άλλη ανακοίνωσή της, την οποία επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία.



Τα ένοπλα επεισόδια και οι επιθέσεις με στόχο τις αρχές και τις δυνάμεις της τάξης είναι ιδιαίτερα συχνές στον ρωσικό Καύκασο, αλλά σπάνιες στην υπόλοιπη Ρωσία.

 zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.