Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ. ΑΜΠΟΥ ΓΙΟΥΣΟΥΦ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ....ΒΕΛΓΙΟ! ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΤΟΝ ΛΕΝΕ...ΒΕΛΓΟ! ΦΩΤΟ


Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι της χθεσινοβραδινής επίθεσης στο κέντρο του Παρισιού καθώς, όπως έγινε γνωστό, ο Βέλγος δράστης Αμπού Γιουσούφ, ήταν γνώριμος στις Γαλλικές αρχές, ενώ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών, σήμερα νωρίς το πρωί παραδόθηκε και ο δεύτερος, φερόμενος ως ύποπτος για το χτύπημα, σε αστυνομικό τμήμα της Αμβέρσας.

Σε αστυνομικό τμήμα της Αμβέρσας παρουσιάστηκε ο άνδρας για τον οποίο είχαν ενημερώσει οι βελγικές αρχές τις γαλλικές και ο οποίος πιστεύεται ότι ήθελε να μεταβεί στη Γαλλία, όπου χθες το βράδυ σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.
«Ο άνδρας εναντίον του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα έρευνας από τις βελγικές αρχές παρουσιάστηκε σε αστυνομικό τμήμα της Αμβέρσας», στο βόρειο Βέλγιο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Πιερ-Ενρί Μπραντέ.
Όταν ρωτήθηκε για αυτόν τον άνδρα ο Μπραντέ δήλωσε στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1: «συνδέεται με κάποιο τρόπο με αυτό που συνέβη στη λεωφόρο των Ηλυσίων; Δεν μπορώ να σας το πω (…) υπάρχει ένας αριθμός πληροφοριών που πρέπει να επιβεβαιωθούν».
Πάντως, «ένα ένταλμα έρευνας που εκδόθηκε από τις αρχές του Βελγίου εναντίον ενός άνδρα «έφτασε χθες (Πέμπτη) στις γαλλικές αρχές», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών, χωρίς όμως να επιβεβαιώσει προς το παρόν αν αυτή η εξέλιξη συνδέεται με την επίθεση εναντίον αστυνομικών στη λεωφόρο των Ηλυσίων.

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τα στοιχεία του δράστη

Οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται για τον δράστη από διάφορες πηγές είναι συγκεχυμένες, ωστόσο οι περισσότερες συγκλίνουν στο γεγονός ότι είναι ένας Γάλλος, 35-39 ετών, με το όνομα Καρίμ Σερφί, ο οποίος στους κόλπους του ISIS ήταν γνωστός με το παρωνύμιο ''Αμπού Γιούσεφ ο Βέλγος''.
Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου επεσήμανε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δράστης της επίθεσης στα Ηλύσια ήταν Βέλγος, ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι ξεκάθαρη η ταυτότητά του.
Όπως δήλωσε πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, ο άνδρας για τον οποίο ενημέρωσαν οι βελγικές αρχές τις γαλλικές χαρακτηρίζεται «πολύ επικίνδυνος» και εξετάζεται η εμπλοκή του σε μια βελγική υπόθεση.
Στη διάρκεια έρευνας οι βελγικές αρχές βρήκαν στην κατοχή του ένα εισιτήριο τραίνου για τη Γαλλία με ημερομηνία 20 Απριλίου 2017, όπλα και κουκούλες.
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τρία μέλη της οικογένειας του δράστη της επίθεσης κατά του περιπολικού χθες το βράδυ στην Λεωφόρο των Ηλυσίων, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.


Το χρονικό της επίθεσης 

Ο δράστης σταμάτησε με αυτοκίνητο δίπλα στο ήδη σταματημένο περιπολικό και άνοιξε πυρ σκοτώνοντας έναν αστυνομικό, τραυματίζοντας ακόμα δύο, καθώς και μία διερχόμενη από το σημείο τουρίστρια, για να πέσει νεκρός λίγο μετά από αστυνομικά πυρά.
Σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα, ο δράστης ήταν γνωστός στη γαλλική Ασφάλεια, για τη ριζοσπαστικοποίησή του, ενώ είχε καταδικαστεί σε 15ετή φυλάκιση, όταν είχε πυροβολήσει δύο αστυνομικούς, το 2001.
Μετά από έρευνες που έγιναν στο σπίτι του, στο ανατολικό Παρίσι, συνελήφθη ένας άνδρας, ως ύποπτος για συνεργός του, ενώ η Αστυνομία ερευνά το αν έδρασε μόνος του ή όχι.
Το περιστατικό έγινε μόλις λίγα 24ώρα προτού στηθούν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, σε μία Γαλλία που εδώ και σχεδόν δύο χρόνια βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω των συνεχών επιθέσεων που δέχεται από τζιχαντιστές.
Ο Φρανσουά Ολάντ, που από την πρώτη στιγμή έκανε λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα, συγκάλεσε έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας για σήμερα, ενώ από την ώρα της επίθεσης κι έπειτα, η ήδη ισχυρή αστυνομική παρουσία στο Παρίσι, αυξήθηκε περαιτέρω.
Σε κάθε περίπτωση, την ερχόμενη Κυριακή εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει αστυνομική παρουσία και εντός των εκλογικών κέντρων.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.