Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Επίσκεψη Erdogan στους τάφους Özal, Menderes και Erbakan καθώς και σε τύμβο αφιερωμένο στο Μωάμεθ τον Πορθητή! (βίντεο) ΕΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΟΥΡΚΙΑ



της Μαρίνας Νικολάκη
 
Δεν παίζεται ο Τούρκος πρόεδρος! Μετά την ολοκλήρωση του ιστορικού δημοψηφίσματος όπου κερδισε στο τσακ το «ναι» αποφάσισε σήμερα να πραγματοποιήσει μια σειρά επισκέψεων, μεταξύ των οποίων και σε τύμβο αφιερωμένο στο Μωάμεθ τον Πορθητή (Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ)... προκειμένου να διαβάσει το κοράνι.
Με λίγα λόγια επιχειρεί να ενώσει για ακόμη μια φοράτη σύγχρονη Τουρκία με την Οθωμανική αυτοκρατορία.
Ο Ερντογάν επισκέφτηκε ακόμα τα ταφικά μνημεία των Τουργκούτ Οζάλ, Αντνάν Μεντερές (που τον εκτέλεσαν στρατιωτικοί) και του  Νετσμεττίν Ερμπακάν, (ο οποίος ήταν ο πολιτικός μέντορας του Ερντογάν και ηγέτης του πρώτου ισλαμικού κόμματος το οποίο είχε βγει εκτός νόμο το 1998).
Η... περιοδεία του Ρ.Τ.Ερντογάν ξεκίνησε από τον τάφο του Τουργκούτ Οζάλ ο οποίος πέθανε από καρδιακή προσβολή και τάφηκε στην Κωνσταντινούπολη, δίπλα στο μαυσωλείο του Αντνάν Μεντερές, τον οποίο θαύμαζε... και συνεχίστηκε με επόμενη στάστη τον τάφο του πρώην πρωθυπουργού Νετσμεττίν Ερμπακάν.
Ο Πρόεδρος Ερντογάν, αμέσως μετά την  επίσκεψη στους τάφους πήγε και προσεύχήκε στο τζαμί του Σουλτάνου Εγιούπ.Στη συνέχεια βρέθηκε αργότερα στον τάφο του σουλτάνου Σελίμ.
Τον Ερντογάν συνόδευαν ο Πρόεδρος του τουρκικού Κοινοβουλίου Iσμαήλ Καχραμάν, ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ, Μπεράτ Albayrak και ο  Προεδρικός Εκπρόσωπος Ιμπραήμ Καλίμ.
Τελευταία στάση του Ρ.Τ. Ερντογάν ήταν το μνημείο του σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή προκειμένου να διαβάσει το Κοράνι...

Τελευταία στάση του Ρ.Τ. Ερντογάν ήταν το μνημείο του σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή προκειμένου να διαβάσει το Κοράνι...
Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet’in kabri başında Kur’an okudu
 
 
 
 pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.