Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

«Ποντικοί» ροκάνισαν επικίνδυνα την κορυφή του βουνού Αγίου Αθανασίου στην Λήμνο ΦΩΤΟ


Επιτήδειοι ποντικοί αποφάσισαν να κοντύνουν το βουνό Άγιος Αθανάσιος στην Λήμνο
Το βουνό Άγιος Αθανάσιος στην Λήμνο είναι το ψιλότερo μετά της Βίγλας στο νησί, στην κορυφή του, πριν από αρκετές δεκαετίες εφιλοξενείτο η μονή του Αγίου Αθανασίου.

Με την εγκατάλειψη της μονής, κτίστηκαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιήθηκαν για αρκετές δεκαετίες για την άμυνα του νησιού. Την ίδια στιγμή ο χώρος φιλοξενούσε τις πρώτες κεραίες εναέριας επικοινωνίας του ΟΤΕ, αλλά και αναμεταδότες σήματος της ΕΡΤ. Με την αποχώρηση του στρατού επεκτάθηκαν οι ραδιοτηλεοπτικές επικοινωνίες με την προσθήκη μερικών κτισμάτων.

Τεχνικοί διαβεβαιώνουν, ότι οι κορυφές των βουνών που τοποθετούνται κεραίες και αναμεταδότες δέχονται τεράστιες γεωστατικές δυναμικές πιέσεις.

Όμως πολύ πρόσφατα κάποιοι επιτήδειοι σκέφτηκαν να αφαιρέσουν το Ηφαιστιογενές καθαρό πέτρωμα λίγα μόλις μέτρα από την κορυφή του βουνού του Αγίου Αθανασίου και προς την δυτική πλευρά, για να το χρησιμοποιήσουν ως μπάζα ή δωρεάν οικοδομικό υλικό.

Την διαπίστωση έκανε σήμερα γνωστός οικολόγος κατά την διάρκεια της βόλτας του και ενημέρωσε αμέσως τις αρχές

Ο Έπαρχος του νησιού κ. Βαγγέλης Γιαρμαδούρος έμεινε εμβρόντητος στο άκουσμα της είδησης και αφού ζήτησε περισσότερες πληροφορίες, δήλωσε ότι θα ξεκινήσει άμεσα την περαιτέρω διερεύνηση του θέματος αλλά και την πλήρη εφαρμογή των κείμενων διατάξεων του νόμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.