Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Οι πρώτες εικόνες από το Άγιο Φως στα Ιεροσόλυμα-ΒΙΝΤΕΟ

Οι πρώτες εικόνες από το Άγιο Φως στα Ιεροσόλυμα-ΒΙΝΤΕΟ

Το Μέγα Θαύμα της Ανάστασης, αναπαρίσταται κάθε χρόνο το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου,με την Αφή του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο, στα Ιεροσόλυμα.

Οι πρώτες εικόνες


Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με το οποίο θα μεταφερθεί το Άγιο Φως, αναμένεται να αφιχθεί στις 18:30 στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή για την υποδοχή του.
Στη Θεσσαλονίκη, η άφιξη του Άγιου Φωτός αναμένεται στις 21:50 το βράδυ.
Την αντιπροσωπεία που βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ για να μεταφέρει το Άγιο Φως στην Ελλάδα αποτελούν ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Γιάννης Αμανατίδης, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στη Ελλάδα Αρχιμανδρίτης π. Δαμιανός, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Σεβασμιώτατος κ. Αθηναγόρας και ο Αθανάσιος Μπούρας ως αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας , βουλευτής ΝΔ. Στην αποστολή επίσης συμμετέχουν και ο Βασίλειος Κόκκαλης Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, βουλευτής.
Τα αεροσκάφη, τα οποία θα αναχωρήσουν αμέσως μετά την άφιξη του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα, θα επιχειρήσουν προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς και συγκεκριμένα: Ένα προς Αιγαίο, ένα προς Ιόνιο και ένα προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αποκλειστικά και μόνο για την μεταφορά του Αγίου Φωτός προς: Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Σάμο, Χίο, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Λήμνο.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, θα είναι κατά προσέγγιση από τις 21:30 έως και τις 22:30.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.