Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

Η μεγάλη Πλάνη- Αρχιμανδρίτου Σάββα Αχιλλέως

Η μεγάλη Πλάνη- Αρχιμανδρίτου Σάββα Αχιλλέως

Όλος ο λαός εκείνος του Θεού με αναμμένας λαμπάδας αναμένει.

Που να γνωρίζουν όμως ότι μια ΠΛΑΝΗ διαβολική πλανάται, υπέρ των κεφαλών όλων όσοι παρευρίσκονται;
Ολος ο λαός αναμένει και ω! του θαύματος.
Οι καμπάνες των εκκλησιών κτυπούν χαρμοσύνως την προκαθορισμένην ώραν. Μέσα είς την χαρμόσυνον εκείνη ατμόσφαιραν επεμβαίνει ο παμπόνηρος εχθρός.
Εθιμο, τί έθιμο; Εθιμο κατάλοιπο της σκλαβιάς των τετρακοσίων ετών, κάτω από την δουλείαν ενός βαρβάρου και απολίτιστου λαού, λαμβάνει χώραν την ώρα εκείνη.
Κροτίδες και φωναί αναμεμιγμέναι μετά του αλλαλαγμού των δαιμόνων, προσπαθούν να σβήσουν την φωνήν των αγγέλων και των ευσεβών πιστών.
Τότε ακούεται η φωνή της Εκκλησίας του Χριστού:
«Αναστήτω ο Θεός και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού ... και φυγέτωσαν από προσώπου Αυτού οι μισούντες Αυτόν» (Ψαλμ. 67,2-3).
Ευθύς αμέσως αναλαμβάνουν το έργον πλήθος και λεγεώνες δαιμονίων. Εκαστος των δαιμόνων ελαύνει πιστόν εις τον Θεόν, και τον παρασύρει πρός φυγήν. Η ΠΛΑΝΗ του διαβόλου θριαμβεύει.
Πως εξαφανίσθη όλος εκείνος ο κόσμος; Και πού πορεύεται;
Εις το φαγοπότι, είς τους χορούς, είς την «ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ», εις την αμαρτίαν, εις την μέθην.
Εντός της Εκκλησίας του Χριστού ολίγοι. Αριθμούνται εις τα δάκτυλα της μιάς η το πολύ και των δύο χεριών. Αλλοίμονο και τρίς αλλοίμονο. Ποιάν απολογίαν θα έχωμεν ενώπιον του Δικαίου Κριτού; Πως και με ποιόν τρόπον θα ανοίξωμεν το το στόμα μας;
ΠΛΑΝΗ του διαβόλου από τας μεγαλύτερας.

Αν μπορείτε και θέλετε να κάτσετε, καθίστε. Αν δεν μπορείτε για κάποιο λόγο, μην στεναχωριέστε και μην νιώθετε άσχημα, Καλή Ανάσταση

Από τον τόμο 9 του Γιατί και Πως Ζούν Ανάμεσά μας : Το κουτί της Πανδώρας
 el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.