Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Γενική ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Ο Ν.Τραμπ ενημέρωσε το Κογκρέσο για επέμβαση στη Συρία και ο Ρ.Τ.Ερντογάν ανακοίνωσε εισβολή στο Ιράκ – Πολεμικό Συμβούλιο στη Ρωσία


Πολεμικό Συμβούλιο στη Ρωσία

Oλική ανάφλεξη: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ, ενημέρωσε μέλη του Κογκρέσου για τα σχέδια στρατιωτικής δράσης στη Συρία εναντίον του συριακού Στρατού και του Μ.Άσαντ με τον Ερντογάν και την Τουρκία να σπεύδουν να υποστηρίζουν την κίνηση του λέγοντας μάλιστα ότι θα συνδράμουν με δυνάμεις!

Μάλιστα οι ΗΠΑ είπαν πριν λίγο ότι έχουν καταγράψει (!) συριακό μαχητικό να ρίχνει τα χημικά στην Ιντλίμπ ενώ η Τουρκία ανέφερε πως η αυτοψία έδειξε χρήση χημικών και υποστήριξε απόλυτα την αμερικανική θέση!

Ταυτόχρονα η  Τουρκία ανακοίνωσε χερσαία εισβολή  στο βόρειο Ιράκ εναντίον των βάσεων στα μετόπισθεν των Κούρδων με την ονομασία «Ασπίδα του Τίγρη»!

Η επιχείρηση «Ασπίδα του Τίγρη» θα αρχίσει «τέλη Απριλίου ή αρχές Μαΐου», μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για την επέκταση των εξουσιών του προέδρου Ερντογάν, αναφέρουν οι πληροφορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα κινητοποιηθούν άρματα μάχης, πυροβολικό και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού που είχαν χρησιμοποιηθεί για την επιχείρηση στη Συρία.

Οι στόχοι είναι εννέα στρατόπεδα του PKK στην περιφέρεια Σιντζάρ, η οποία εκτείνεται από τη Μοσούλη μέχρι τη Συρία, νοτίως των τουρκικών συνόρων.

Σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές η επιχείρηση έχει κυρίως στόχο να αποκοπούν οι οδοί επικοινωνίας ανάμεσα στη Σιντζάρ και την οροσειρά Καντίλ, στο βόρειο Ιράκ, όπου φέρεται ότι βρίσκεται το επιτελείο του PKK.

Οι δυνάμεις της Άγκυρας θα υποστηριχθούν εξάλλου από τους Τουρκμένους του Ιράκ που εκπαιδεύονται στην τουρκική βάση της Μπασίκα (στην επαρχία της Μοσούλης), όπου από τον Δεκέμβριο του 2015 έχουν αναπτυχθεί τούρκοι στρατιώτες, κάτι στο οποίο αντιδρά τη Βαγδάτη.

Φυσικά ο στόχος είναι το Κιρκούκ που ανακηρύχθηκε επίσημα Κουρδιστάν όπως είχαμε περιγράψει έγκαιρα στο άρθρο μας *** Ξηλώνεται το τουρκικό «πουλόβερ»: Γεννήθηκε επίσημα το Κουρδιστάν δια χειρός ΗΠΑ – Μαχαιριά στον Ρ.Τ.Ερντογάν από Μεσούντ Μπαρζανί – Σφοδρές αντιδράσεις από Άγκυρα (βίντεο, εικόνες)

Έχουμε σφοδρές αντιδράσεις από την Τουρκία η οποία έβγαλε τους Τουρκμένους στους δρόμους για διαδηλώσεις και αναμένεται να κλιμακώσει τις αντιδράσεις.

Το Κιρκούκ είναι μια πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της περιφέρειας του Κουρδιστάν και βόρεια του Ιράκ.

Το Επαρχιακό Συμβούλιο του Κιρκούκ (KPC)  ενέκρινε την έπαρση της σημαίας του Κουρδιστάν σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια.

«Η σημαία του Κουρδιστάν δεν αντιπροσωπεύει τους Κούρδους και μόνο αλλά είναι ένα σύμβολο της συνύπαρξης μεταξύ διαφορετικών εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων,» δήλωσε ο επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου Κιρκούκ (KPC), Ταλαμπανί.
Μαζί με τον εθνικό κουρδικό ύμνο έγινε η έπαρση της σημαίας του Κουρδιστάν.

«Η έπαρση του σημαία του Κουρδιστάν στο Κιρκούκ στα δημόσια και κυβερνητικά κτίρια δεν είναι αντισυνταγματική, εφόσον εγκριθεί από την πλειοψηφία του συμβουλίου» δήλωσε ο Κυβερνήτης του Κιρκούκ.

«Από σήμερα, η σημαία του Κουρδιστάν θα κυματίζει μαζί με την ιρακινή σημαία σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια στην επαρχία Κιρκούκ» είπε ο Ταλαμπανί.

«Είναι ώρα να ξεκινήσουμε να συζητάμε ένα «συναινετικό διαζύγιο» μεταξύ των αρχών του Ιράκ και του Κουρδιστάν (KRG)», ανέφερε ο εκπρόσωπος Safeen Dizayee.

«Δεν μπορεί να συνεχισθεί το υφιστάμενο καθεστώς. Μιλάμε για τα σύνορα του Ιρακινού Κουρδιστάν και για μια ανεξάρτητη οντότητα» τόνισε και έριξε βόμβα μεγατόνων στη Τουρκία…

«Εμείς δεν έχουμε καμία κουβέντα με την Τουρκία η οποία αντιμάχεται ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν».

Ο Ταγίπ Ερντογάν προσέφυγε στις προσφιλείς μεθόδους της εκτόξευσης απειλών στον μέχρι χθες θεωρούμενο φίλο και σύμμαχό του, τον Μεσούτ Μπαρζανί.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Ζονγκουλντάκ της Παφλαγονίας, αναφερόμενος στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου του Κιρκούκ να αναρτάται η κουρδική σημαία στα δημόσια κτήρια της περιφέρειας, είπε:

«Απευθύνομαι στην Περιφερειακή Κουρδική Διοίκηση. Κατεβάστε αμέσως εκείνες τις σημαίες από εκεί που τις αναρτήσατε. Αλλιώς έλθει η στιγμή που θα υποχρεωθείτε να το πράξετε».

 

*** Ξηλώνεται το τουρκικό «πουλόβερ»: Γεννήθηκε επίσημα το Κουρδιστάν δια χειρός ΗΠΑ – Μαχαιριά στον Ρ.Τ.Ερντογάν από Μεσούντ Μπαρζανί – Σφοδρές αντιδράσεις από Άγκυρα (βίντεο, εικόνες)

πηγη

 national-pride.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.