Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Το Ιράν ορκίζεται «θάνατο στο Ισραήλ» καθώς αποκαλύπτει τους νέους του πυραύλους [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
Έναν πύραυλο, που έφερε την επιγραφή «Θάνατος στο Ισραήλ» παρουσίασε το Ιράν στη διάρκεια μιας μεγαλειώδους στρατιωτικής παρέλασης στην Τεχεράνη για την Εθνική Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων.
Στρατιώτες απ’ όλες τις μονάδες και των τριών σωμάτων -Ναυτικό, Αεροπορία και Στρατό Ξηράς- μετείχαν στην παρέλαση που πέρασε κι απ’ το μαυσωλείο του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, αγιατολάχ Χομεϊνί, λίγο έξω απ’ την πρωτεύουσα.

Ο πρόεδρος Χασάν Ρουχανί εκφώνησε έναν λόγο την ώρα που παρήλαυναν ενώπιον υψηλόβαθμων αξιωματικών άρματα μάχης, πύρυαλοι, θωρακισμένα, πεζοπόρα τμήματα με στολές καμουφλάζ, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, συστήματα ραντάρ και αεράμυνας.
Στις παρελάσεις αυτές εορτάζονται συνήθως τα τελευταία επιτεύγματα του στρατού και μολονότι η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων επιμένει ότι δεν συνιστά απειλή για τις χώρες της περιοχής, ο πύραυλος με το αντι-ισραηλινό σύνθημα εγείρει ερωτηματικά.

Ένας πύραυλος με την επιγραφή «Θάνατος στο Ισραήλ» στα Περσικά παρελαύνει μπροστά απ’ τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, που έχουν παραταχθεί δίπλα σ’ ένα πορτρέτο του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη της χώρας, αγιατολά Αλί Χαμενεϊ μπροστά απ’ το μαυσωλείο του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, αγιατολά Χομεϊνί, λίγο έγω απ’ την Τεχεράνη
 
 iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.