Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Έρευνα: Οι Κοσοβάροι πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε νέο πόλεμο



Μάρτιος 30, 2017. 22:56
Οι χώρες που ήταν οι κύριοι παράγοντες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, μιλάμε για τους σύγχρονους κατοίκους τους, είναι οι λιγότερο πρόθυμοι να πολεμήσουν για την πατρίδα τους, εάν η χώρα τους ξεκινήσει έναν πόλεμο.

Στα Βαλκάνια, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Κοσσυφοπέδιο, το 58 τοις εκατό του πληθυσμού εξέφρασε την επιθυμία να συμμετάσχει σε πόλεμο εάν αυτός αφορά τη χώρα του.
Η αναφορά αυτή γίνεται βάσει στοιχείων των ξένων μέσων ενημέρωσης, όπως γράφει το δημοσίευμα της «Telegrafi» που αναφέρεται στα αποτελέσματα έρευνας του «Gallup International» με ερωτηθέντες 62 χιλιάδες άτομα σε 64 χώρες.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πιο πρόθυμοι να πολεμήσουν για την πατρίδα τους είναι στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική.
Σχεδόν τα 2/3 των ερωτηθέντων (61%) δήλωσαν ότι είναι πρόθυμοι να πολεμήσουν για την πατρίδα τους, ενώ το 27 %  δεν θα το έκανε.
Το εντυπωσιακό είναι ότι στην έρευνα οι γυναίκες έχουν εκφράσει την ετοιμότητα για πόλεμο σε ποσοστό 52% ενώ οι άνδρες στο 67%.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Al Jazeera» οι ηλικίες που δείχνουν προτίμηση για τον πόλεμο είναι οι νέοι ηλικίας από 18 ως 34 ετών που καλύπτουν το 66 τοις εκατό της έρευνας.( gazetainfopress.com)
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.