Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Η Ελλάδα του Μπουτάρη…

Η Ελλάδα του Μπουτάρη…
Λένε ότι ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, ο Μπουτάρης, είναι ωραίος τύπος. Δεν ξέρω πως προσδιορίζεται το «ωραίος» από κάποιους. Περί ορέξεως άλλωστε κολοκυθόπιτα.

Για κάποιους πχ. το «ωραίος» να σημαίνει το «χαλαρός». Χαλαρός παντού. Ακόμη και στις αρχές του. Να μην τον νοιάζει ξέρω ’γω το θέμα της πατρίδας, της σημαίας, της θρησκείας, της οικογένειας… Να είμαστε ρε παιδί μου «όλα φλατ». Οικόπεδο.
Διάβασα κάπου ότι ο Δήμαρχος, τράβηξε ζόρι με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη. Όχι τη στρατιωτική. Τη μαθητική, στην οποία συμμετέχουν και πολιτιστικοί σύλλογοι. Ξέρετε, αυτοί που πασχίζουν με κάθε τρόπο να κρατήσουν το παρελθόν, τις μνήμες μας ζωντανές. Από τις παραδοσιακές στολές που φορούσαν οι προγονοί μας μέχρι τους χορούς, τις ντοπιολαλιές και τις μουσικές που ακούγονταν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Όλα αυτά που μας κρατούσαν ενωμένους ως Έλληνες. Τότε που η λέξη έθνος δεν ήταν και τόσο δεδομένη. Γιατί ήμασταν υπό τον τούρκο, τον οθωμανό.
Ο Μπουτάρης, που λέτε, είπε να καταργηθεί η παρέλαση των μαθητών και όλων των υπολοίπων γιατί έχει καταντήσει κουραστική και γραφική. Αυτά είπε ο ορισμός της γραφικότητας Μπουτάρης. Κι εσύ Έλληνα, πρέπει να τον ακούσεις και να σεβαστείς την άποψη του.
Ο Μπουτάρης που ήταν σημαιοφόρος και μπροστάρης σε μια άλλη παρέλαση, στην οποία δεν βαρέθηκε, ούτε κουράστηκε. Στην οποία προφανώς ήταν περήφανος που έγινε γι’αυτό και βγήκε καμαρωτός-καμαρωτός μπροστά… Εκτός κι αν ήταν άλλος Μπουτάρης αυτός που είχε πάει στο gay parade… Εκεί που δεν έχει παραδοσιακές στολές και ελληνικές σημαίες...
Όλα αυτά τα γραφικά που κουράζουν τον Μπουτάρη και του χαλάνε την αισθητική στην Ελλάδα που ονειρεύεται. Το κακό για τον Μπουτάρη είναι πως ακόμη στους δρόμους κάθε φορά που παρελαύνουν οι μαθητές και οι πολιτιστικοί σύλλογοι κατεβαίνει χιλιάδες κόσμου. Γονείς που νιώθουν περήφανοι για τα παιδιά τους, παιδιά που νιώθουν περήφανα για την μάνα, τον πατέρα, τον παππού και τη γιαγιά βλέποντας τους να φοράνε τις στολές τους. Όλα αυτά που ποτίζουν το δέντρο των αναμνήσεων μας στη ρίζα του. Από εκεί που θέλει να το κόψει ο κάθε Μπουτάρης…
 onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.