Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Ο άνδρας που κάνει 'πλάκα' στον Χάρο: Γλίτωσε από βόμβες, καρκίνους, τροχαία


Έχει καταφέρει να βγει ζωντανός από κάθε "χτύπημα" της μοίρας. Και πιστέψτε μας, αυτά είναι πολλά...

Ονομάζεται Ίαν Φράνσις, είναι 48 ετών και μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει ξεγελάσει ουκ ολίγες φορές τον Χάρο, παρά τις μεγάλες και αλλεπάλληλες προσπάθειες που καταβάλει ο τελευταίος να του στερήσει τη ζωή.


Ο 48χρονος Βρετανός, πατέρας πέντε παιδιών και παππούς έξι εγγονιών, τυφλός από τα 28 του χρόνια, έχει καταφέρει να επιζήσει, μεταξύ άλλων, από έκρηξη αερίου, βομβιστική επίθεση, δύο φορές από παράσυρση από όχημα, καρκίνο, καρδιακή προσβολή κατά την οποία "επέστρεψε" 17 φορές.
Η μακροσκελής λίστα με τις φορές που έχει επιζήσει από διάφορα περιστατικά, "'άνοιξε" το 1989, όταν υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια επισκευής που επιχειρούσε σε τηλεόραση. Το 1992 υπέστη και πάλι ηλεκτροπληξία, αυτή τη φορά από ελαττωματική πρίζα. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα στα χέρια. Την ίδια χρονιά καταγράφηκε επισήμως ως τυφλός. Το πρόβλημα με την όραση το είχε εκ γενετής αλλά με την πάροδο των ετών χειροτέρεψε.
Το 1993 ένα κλεμμένο βαν τον παρέσυρε και το 1996 βόμβα του IRA εξερράγη κοντά στο σπίτι του, στο Μάντσεστερ. Ήταν ένας από τους 200 τραυματίες αυτής της επίθεσης. Το 1998 οι γιατροί βρήκαν όγκος στον εγκέφαλό του. "Αποχαιρέτησα τα παιδιά μου. Αλλά οι γιατροί κατάφεραν να τον βγάλουν μέσα από το αυτί μου", σχολίασε ο Φράνσις.
Το 2006 ένας άλλος ασυνείδητος οδηγός τον παρέσυρε και τον εγκατέλειψε και μερικούς μήνες αργότερα, την ίδια χρονιά, υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ περπατούσε στον δρόμο. Κατά τη διακομιδή του με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο "πέθανε" και επέστρεψε 17 φορές. Ένα μήνα αργότερα, πάντα το 2006, πήρε κατά λάθος υπερβολική δόση φαρμάκου και νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ και το 2010 επέζησε από καραμπόλα δέκα οχημάτων σε αυτοκινητόδρομο.
Τον Ιούνιο του 2015, ο σκύλος-οδηγός του έφυγε και τον άφησε μόνο του για τρεις μέρες και τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς γιατροί αφαίρεσαν το δεξί του νεφρό λόγω καρκίνου. Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους έβαλε βηματοδότη και το τελευταίο (μέχρι το επόμενο) "χτύπημα" που δέχτηκε, ήταν η έκρηξη αερίου που σημειώθηκε σε διπλανό σπίτι. Από το περιστατικό αυτό γκρεμίστηκε μια τριώροφη πολυκατοικία και ένας άνθρωπος σκοτώθηκε.
"Πρέπει να είμαι ο πιο τυχερός τύπος στη Βρετανία για να είμαι ακόμα εδώ μετά από όλα αυτά. Ο Χάρος με κυνηγάει αλλά του λέω να πάει να ....... Είναι τρελό. Αλλά τουλάχιστον όλα αυτά μου δίνουν την ευκαιρία να λέω μερικές καλές ιστορίες", δήλωσε ο Φράνσις.
Πηγή: Sun

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.