Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Η Τουρκία εκτός ΝΑΤΟ – Απέσυρε την συμμετοχή της από ασκήσεις της Συμμαχίας – Και το Ισραήλ ζητά να εκδιωχθεί εδώ και τώρα!

Τη συμμετοχή της σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ και άλλες δραστηριότητες της Συμμαχίας απέσυρε η Τουρκία, επιλέγοντας προφανώς Ευρασιατική Ένωση.
Στις επόμενες ώρες το pentapostagma.gr θα αποκαλύψει τμήμα της συμφωνίας Πούτιν-Ενροτγάν.
Φαίνεται όμως ότι η Τουρκία βρίσκεται με το ένα  πόδι εκτός επιβεβαιώνοντας έτσι το πρωινό μας άρθρο EKTAKTO: Τέθηκε θέμα αποχώρησης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ – Συμφωνήσαμε για τους S-400 λέει o Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας – Τι λέει η Γερμανία
Όπως έγινε γνωστό, η Άγκυρα σκοπεύει να μπλοκάρει τη συμμετοχή των στρατιωτικών της δυνάμεων σε προγραμματισμένες ασκήσεις μέσα στο 2017, καθώς και σε πολιτικές εκδηλώσεις και προγράμματα που αφορούν πολίτες.
Το θέμα επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και του ΝΑΤΟ, ενώ από την Άγκυρα δεν έκαναν κάποιο σχόλιο.
Σύμφωνα με τους κανόνες, η Τουρκία ως μέλος της Συμμαχίας, δεν μπορεί να ακυρώσει τη συμμετοχή της σε κοινές ασκήσεις και προγράμματα με χώρες όπως η Ολλανδία και η Γερμανία, οι οποίες επίσης είναι μέλη.
Όπως αναφέρει μέλος του ΝΑΤΟ, η Άγκυρα «πατά» στη συμμετοχή στις ασκήσεις της Αυστρίας, η οποία δεν είναι μέλος της Συμμαχίας.
Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε ότι «το ΝΑΤΟ υπολογίζει στη συμμετοχή των συμμάχων του, όπως είναι η Τουρκία, αλλά και των συνεργατών του, όπως είναι η Αυστρία».
Να σημειώσουμε ότι η Αυστρία, με μπροστάρη τον υπουργό Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, υποστηρίζει με θέρμη τη διακοπή των συνομιλιών για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Φαίνεται όμως ότι και το Ισραήλ ψηφίζει έξοδο της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ. Ο πρώην υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιαλόν κατηγόρησε σήμερα τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θέλει να εγκαθιδρύσει «μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία».
Ο Γιαλόν, που ενδέχεται να είναι υποψήφιος για την θέση του πρωθυπουργού της χώρας τις επόμενες εκλογές, έκανε δηλώσεις για θέματα επικαιρότητας σε συνάντηση που είχε με ξένους δημοσιογράφους.
Ο πρώην υπουργός κατηγόρησε τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους ότι θέλει να επιβάλει «την ηγεμονία του εγκαθιδρύοντας, όχι μόνο στην Τουρκία, μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία με την ιδεολογία των Αδελφών Μουσουλμάνων».
Ο Μοσέ Γιαλόν σημείωσε επίσης ότι η Τουρκία, κράτος μέλος του ΝΑΤΟ, ενεργεί σε βάρος των συμφερόντων των χωρών της Δύσης, ενώ έκρινε πως είναι «ριζοσπαστικό στοιχείο» συγκρίνοντάς την με το Ιράν και την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Η απόφαση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να «απεμπλακεί» από τη Μέση Ανατολή άφησε ένα κενό, «το οποίο γέμισαν τα τρία αυτά στοιχεία τα οποία μάχονται για την κυριαρχία στην περιοχή» τόνισε ο Ισραηλινός πολιτικός.
pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.