Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Δασικοί Χάρτες-Σε αεροφωτογραφία του 1945 ένα ολόκληρο χωριό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Δηλαδή τι θα κάνουμε; Θα το κατεδαφίσουμε; ΒΙΝΤΕΟ


Δείτε στο βίντεο το εξής Απίστευτο! Σε αεροφωτογραφία του 1945 ένα ολόκληρο χωριό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Δηλαδή τι θα κάνουμε; Θα το κατεδαφίσουμε;
 Όπως προβλέπεται στη ρύθμιση,  η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων αυξάνεται από τις 60 στις 105 ημέρες (συν 20 ημέρες για τους κατοίκους εξωτερικού) και οι δασικοί χάρτες δεν θα αποστέλλονται στον αρμόδιο για τις επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ κατά την ανάρτησή τους αλλά αργότερα, όταν κυρωθούν.
Επίσης, σε όσα κομμάτια γης κακώς συμπεριλήφθηκαν στις αναδασωτέες εκτάσεις, θα πρέπει να γίνει άρση της αναδάσωσης, ενώ οι επιτροπές αντιρρήσεων θα εξετάζουν και αιτήματα άρσης αναδάσωσης, τα οποία, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, πρέπει να υποβάλλονται στα δασαρχεία.
Οι νομοτεχνικές βελτιώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της συζήτησης βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ευελπιστούμε και οι πρόσθετες αλλαγές που έχουν προαναγγελθεί από τον αρμόδιο Υπουργό σε σχετικό νομοσχέδιο, να κινηθούν στο πλαίσιο της τροπολογίας, που είχαν καταθέσει οι ΑΝ.ΕΛΛ. την προηγούμενη εβδομάδα, σε κύρωση συνεργασίας με το Αζερμπαϊτζάν, θέτοντας σε υψηλή προτεραιότητα την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών.
Στην σχετική τροπολογία των ΑΝ.ΕΛΛ. με αριθμ. πρ 944/61-03.03.2017, μεταξύ άλλων, προτείνονταν ένας απλός τρόπος για να μπορέσει κανείς να διαπιστώσει, να αντλήσει πληροφορίες από τους κτηματολογικούς πίνακες των φορέων που υπάρχουν σε κάθε νομό, για παράδειγμα, τους κτηματολογικούς πίνακες των παλαιών κοινοτήτων, από τους κτηματολογικούς πίνακες των τοπογραφικών υπηρεσιών των νομαρχιών, από τους κτηματολογικούς πίνακες των γεωργικών υπηρεσιών, όπου είναι καταχωρημένος ο αρχικός ιδιοκτήτης, έτσι ώστε να επιβεβαιώνεται ο αριθμός του αγροτεμαχίου, η έκταση και η χρήση.
Είναι ένας απλός τρόπος, με τον οποίο θα αποφεύγονται τυχόν παρεξηγήσεις και συγχύσεις και ευελπιστούμε να τον δούμε να υιοθετείται και να υλοποιείται, καθώς έχει και τη σύμφωνη γνώμη των ιδιωτών-ιδιοκτητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.