Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Απίστευτο: Γιατί οι Τούρκοι σπεύδουν να αγοράσουν σπίτια στην Αθήνα;


Ολοένα και περισσότεροι Τούρκοι υπήκοοι προβαίνουν σε αγορά ακινήτου στην Αθήνα, με σκοπό να μετεγκατασταθούν στη χώρα μας.
Ο στόχος είναι κυρίως η χορήγηση άδειας παραμονής, μέσω του προγράμματος «χρυσή βίζα», με την αγορά ακινήτου αξίας 250.000 ευρώ.

Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής» που συνομίλησε με δυο Τούρκους, μόνιμους κατοίκους Αθηνών, τους τελευταίους μήνες έχουν πωληθεί τουλάχιστον 49 ακίνητα σε Τούρκους υπηκόους.

Αυτό που φαίνεται να κινητοποιεί τους Τούρκους να φύγουν από τη χώρα τους είναι τα όσα ακολούθησαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Αρκετοί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής είναι και αυτοί που περιμένουν και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για να αποφασίσουν.

Αρκετοί επίσης περιμένουν να πουλήσουν κάποιο ακίνητο στην Τουρκία ώστε να συγκεντρώσουν τα χρήματα, ωστόσο η αγορά ακινήτων στην Τουρκία έχει παγώσει.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έως και την 1η Φεβρουαρίου είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία συνολικά για 49 ακίνητα που αντιστοιχούν σε 128 άδειες διαμονής στους Τούρκους ιδιοκτήτες και τις οικογένειές τους. Οι περισσότεροι αγόρασαν ακίνητα αξίας 250.000 ευρώ. Υπάρχουν πάντως και κάποιοι που ζητούν απόλυτη εχεμύθεια για την αγορά τους στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.