Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Η Νάπολη τιμά την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, η Ελλάδα περιμένει την υπουργική απόφαση




Με μια διπλωματική απάντηση, ότι η ελληνική γλώσσα γιορτάζεται κάθε μέρα, ο υφυπουργός Εξωτερικών προσπάθησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις, αλλά και
να απαντήσει στη ΝΔ, σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας η οποία κανονικά τιμάται στις 9 Φεβρουαρίου, δηλαδή σήμερα!
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ανακοίνωση που υπογράφουν οι Γιώργος Κουμουτσάκος και Σάββας Αναστασιάδης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για προχειρότητα και αναξιοπιστία καθώς για δεύτερη χρονιά από τότε που καθιερώθηκε η συγκεκριμένη ημέρα η ομογένεια στη Νάπολη της Ιταλίας γιορτάζει, αλλά η Ελλάδα όχι.
Αιτία είναι η καθυστέρηση στη νομοθετική εξουσιοδότηση προκειμένου να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) από τους υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Εξωτερικών.
Ο Τέρενς Κουίκ αρνήθηκε να απαντήσει σε φραστικές ακρότητες (στην ανακοίνωση της ΝΔ γίνεται λόγος για «εθνικό έγκλημα»), και εξήγησε ότι όλα τα σχετικά έγγραφα είναι έτοιμα από τις αρχές Ιανουαρίου και έχουν την έγκριση των αρμόδιων υπουργών. Έτσι απέδωσε την καθυστέρηση «στις γνωστές τυπικές διαδικασίες». Μάλιστα εξήγησε ότι είχε ενημερώσει τον Σάββα Αναστασιάδη, με τον οποίο μίλησε τηλεφωνικά το βράδυ της Τετάρτης.
Ο αρμόδιος υφυπουργός τόνισε ότι χαίρεται ιδιαίτερα που η κοινότητα της Νάπολης, στην οποία ανήκει και η πρωτοβουλία καθιέρωσης της συγκεκριμένης παγκόσμιας ημέρας, διοργανώνει συγκεκριμένες εκδηλώσεις για την ελληνική γλώσσα, και έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων, Γιάννη Κορίνθιο.
Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, μόλις υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ ο ίδιος θα δώσει το παρών στην επίσημη εκδήλωση που έχει προαναγγελθεί ότι θα γίνει στην Μπολόνια.
pontos-news.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.