Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Τι κάνουν διαφορετικά οι χαρούμενοι άνθρωποι

Τι κάνουν διαφορετικά οι χαρούμενοι άνθρωποιΠολλοί άνθρωποι έχουν κρίσεις μέσης ηλικίας, αλλά το ένστικτό μας προειδοποιεί ότι θα έπρεπε να ζούμε μια πιο χαρούμενη και ευτυχισμένη ζωή.

Αυτό που ψάχνουμε σε όλη μας τη ζωή, αποδεικνύεται ότι είναι κάτι που ίσως δεν είναι τόσο αναμενόμενο, εκτός κι αν μπορέσει κάποιος και φυλακίσει μια σπάνια αχτίδα χαράς που κατόρθωσε να εισχωρήσει μέσα στο «Matrix».
Κάποιοι αποφασίζουν να ξεκινήσουν ένα ταξίδι μήπως και την ανακαλύψουν. Βάζουν στο σακίδιο ελπίδες και γεμάτοι ενεργητικότητα, έντονη περιέργεια και φιλόδοξα σχέδια προχωρούν χωρίς να υπολογίζουν κόπο και αποτυχία.
Άλλοι θεωρούν την αποτυχία σταθερό δεδομένο, και λίγο πρίν τα μισά του δρόμου στέκονται απογοητευμένοι και λίγο φρικαρισμένοι για τις προοπτικές του άγνωστου μέλλοντος.
Σε αυτό το ταξίδι  χρειαζόμαστε τη σοφία της υπομονής, και την χαρά της αισιοδοξίας, για να δημιουργήσουμε μια σταθερή και βαθιά αίσθηση ενός σκοπού στη ζωή μας, μέσα σε έναν κόσμο αβεβαιότητας.
Πιστεύουμε ότι η ποιότητα ζωής μας, η σοφία της εμπειρίας και η χαρά των απολαύσεων είναι ανθρώπινα πατρογονικά δικαιώματα, και δίνονται αυτόματα στον καθένα.
Όσο περνάει ο καιρός, η υποψία ότι θα πρέπει να μάθουμε πώς να ζούμε σε ένα κόσμο άδικο, με συγκεκριμένες ειδικότητες και τρόπους, αρχίζει και σφίγγει περισσότερο. 
Αν δούμε τον κόσμο απότομα όπως είναι, πρέπει να διατηρήσουμε τον έλεγχο χωρίς να χάνουμε την αυτοπεποίθησή μας.  Πρέπει να σκεφθούμε ότι κανείς δεν κατάκτησε τον κόσμο του σε μια ημέρα. Μπορείτε όμως να ξυπνάτε καθημερινά σε μια απλή, και χαρούμενη  ζωή.
Φυσικά αυτό δεν είναι ανακάλυψη. Δεν μπορείτε απλά περιμένετε να σας βρει η ευτυχία. Πρέπει να είστε έτοιμοι να σηκώσετε να μανίκια και να πιάσετε δουλειά.
Ένα από τα πιο χρήσιμα πράγματα που μπορείτε να δωρίσετε στον εαυτό σας είναι η θετική  ψυχολογία. 
Υπάρχουν πολλά πράγματα που οι ενεργειακοί, χαρούμενοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι κάνουν διαφορετικά από τους άλλους για να πετύχουν το αυθεντικό τους χαμόγελο. 
Όποια και αν είναι η ηλικία ή το στάδιο της ζωής σας, μια απόφαση μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή σας και να κάνει το σήμερα, και την κάθε ημέρα σας να μετράει περισσότερο.
  ** Εκφράστε ευγνωμοσύνη.
 Όταν έχετε αυτοεκτίμηση αισθάνεστε ότι ο κόσμος σας ανήκει, σωστά;  Να είστε ευγνώμων για την καλοσύνη που έχετε στη ζωή σας και σας φέρνει σε μια βαθύτερη αίσθηση ευτυχίας. Δεν χρειάζεται να βγούμε έξω και να βυθιστούμε στην υπερκατανάλωση.  Απλά δώστε στον εαυτό σας χρόνο σκέψης για όλα αυτά που έχετε, αυτά που θεωρείτε δεδομένα, και δεν είστε ευγνώμονες.
**Καλλιεργήστε την αισιοδοξία.
Οι νικητές έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάζουν τη δική τους αισιόδοξη σκέψη. Δεν έχει σημασία σε ποια κατάσταση βρίσκεστε. Η ομορφιά και η επιτυχία βρίσκονται μέσα σας, και περιμένουν να εμφανιστούν στο πρόσωπό σας. Γνωρίζετε ότι η αποτυχία είναι μόνο μια ευκαιρία, για να μάθετε ένα νέο μάθημα από τη ζωή. Οι άνθρωποι που σκέφτονται με αισιοδοξία βλέπουν τον κόσμο σαν ένα μέρος γεμάτο με ατελείωτες δυνατότητες, ιδιαίτερα όταν προσπαθούν πολλές φορές.
** Αποφύγετε τις υπερβολικές σκέψεις και την κοινωνική σύγκριση.
 Συγκρίνοντας τον εαυτό σας με κάποιον άλλο δηλητηριάζετε τον εαυτό σας.  Αν αισθάνεστε κάπως "καλύτεροι" από τους άλλους, αυτό δίνει μια νοσηρή αίσθηση ανωτερότητας, που φουσκώνει το εγώ.
Με την πρώτη αναποδιά θα σκάσει και θα βρεθείτε σε χειρότερη κατάσταση από το πρόσωπο που ήρθατε σε σύγκριση.
Ο περισσότερος χρόνος που διαθέτετε σε τέτοιου είδους κοινωνικής σύγκρισης δεν προέρχεται από ένα υγιές και καθαρό μυαλό. Εάν θέλετε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με κάτι, συγκρίνετε μόνο με μια παλαιότερη έκδοση του εαυτού σας.
** Πρακτική πράξη καλοσύνης.
Μια πράξη καλοσύνης δίνει τη δυνατότητα να κυκλοφορεί σεροτονίνη στον εγκέφαλό σας. (Η σεροτονίνη είναι μια ουσία που έχει τεράστια οφέλη για την υγεία, και μας κάνει να αισθανόμαστε πιο ευτυχισμένοι). Η βοήθεια όταν προσφέρετε ανιδιοτελώς σε κάποιο πρόσωπο είναι ένας σούπερ ισχυρός τρόπος για να αισθανθείτε φώς μέσα σας.
Το καλύτερο είναι ότι όχι μόνο θα κάνετε καλό στους αλλους αλλά θα νιώθετε καλύτερα.
Μια έρευνα αποκαλύπτει ότι όσοι καταθλιπτικοί ασχολήθηκαν με την βοήθεια των άλλων απελευθέρωσαν περισσότερη σεροτονίνη, και είχαν θεαματικά θετικά αποτελέσματα.
** Αναπτύξτε κοινωνικές σχέσεις.
Οι πιο ικανοποιημένοι και χαρούμενοι άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν όμορφες και  ουσιαστικές σχέσεις. Οι μελέτες δείχνουν ότι όταν μοιράζεστε τις εμπειρίες σας με καλούς φίλους, δημιουργείτε ένα ζεστό γλυκό αίσθημα σύνδεσης, με πιο ουσιαστικό τρόπο.
** Ανάπτυξη στρατηγικών αντιμετώπισης.
Το πώς θα ανταποκριθείτε στις άθλιες στιγμές της ζωής είναι αυτό που διαμορφώνει το χαρακτήρα σας. Μερικές φορές συμβαίνουν πολύ άσχημες καταστάσεις που όμως είναι αναπόφευκτες.
Είναι δύσκολο να καταλήξετε σε δημιουργικές λύσεις τη στιγμή, που όλα σκοτεινιάζουν και πιστεύετε ότι ήρθε το τέλος του κόσμου.  Η βοήθεια που μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας είναι να έχετε υγιείς στρατηγικές αντιμετώπισης, και αν είναι δυνατόν, έτοιμες λύσεις της στιγμής. Χρησιμοποιήστε το οπλοστάσιο που έχετε στη διάθεση σας.
** Μάθετε να συγχωρείτε.
Όταν υποθάλπετε αισθήματα μίσους είναι φρικτό για την ψυχή και την ευημερία σας. Βλέπετε, το μυαλό σας δεν ξέρει τη διαφορά συναισθημάτων ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν. Το μίσος πηγάζει από την κακία, που είναι παράγωγο του αμέτρητου εγωισμού.
 Αν έχετε συνεχώς αρνητικά συναισθήματα, ρίχνετε τοξικές ουσίες στην δική σας ευημερία. Κάνετε τον εαυτό σας θύμα των καταστάσεων και μένει η ρετσινιά πάνω σας για να σας παιδεύει.
** Αυξήστε τις εμπειρίες σας.
Κάντε τις εμπειρίες σας μια κατάσταση στην οποία να αισθάνεστε ότι ακόμη και ο χρόνος ελέγχετε από εσάς, -  γρήγορα ή σιγά.  Είναι οι στιγμές που επικεντρώνεστε σε αυτό που κάνετε τόσο πολύ που γίνεστε ένα με τη δημιουργία σας. Η δράση και η ευαισθητοποίηση σας δίνουν χαρά, και δεν αισθάνεστε πεινασμένοι, υπνηλία, ή με ακραίες συναισθηματικές καταστάσεις. Τίποτα δεν μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή ή να ανταγωνιστεί την προσοχή σας.
** Γευθείτε τις μικροχαρές της ζωής.
Η χαρά δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς κάποια επιβράδυνση του χρόνου. Ίσως πολλοί πιστεύουν ότι δίνεστε εύκολα σε έναν κόσμο άγριων ερεθισμάτων.
Η χαρά όμως έχει προυποθέσεις που πρέπει να συνδυαστούν με αυτό που αρέσει στην δική σας ψυχή και πνεύμα και όχι με το πνεύμα της εποχής. 
Μην αμελείτε να αφιερώνετε τις δικές σας ώρες για να αγκαλιάσετε ευχάριστες εμπειρίες που θα γεμίζουν την ψυχή σας, χωρίς να ληστεύουν τη μαγεία της κάθε στιγμής. 
Τα απλά πράγματα στη ζωή μπορεί να είναι πολύ πιο σημαντικά αν ξέρουμε να τα βιώνουμε σωστά.
** Πρακτική στην πνευματικότητα .
Όταν ασκούμαστε στην πνευματικότητα, αναγνωρίζουμε ότι η ζωή που έχουμε είναι το μεγαλύτερο δώρο που μας δώθηκε. Η τάση της εποχής μας έχει παραδώσει την ανόητη ιδέα ότι είμαστε ισχυροί να αντιμετωπίσουμε ακόμη και αυτό που δεν καταλαβαίνουμε.
Ότι καταφέρνουμε, και ότι θέλουμε να πετύχουμε, γίνεται με τη βοήθεια Του Θεού. Δεν γνωρίζουμε το επόμενο λεπτό μας. Η άμεση επαφή μας με τον Χριστό είναι η μεγαλύτερη χαρά που μπορούμε να δώσουμε στον εαυτό μας.
Μας δίνει τη δυνατότητα να συνδεθούμε με την πηγή του Φωτός και της Δημιουργίας, γιατί ο Χριστός βρίσκεται παντού, και η αίσθηση της επικοινωνίας είναι λυτρωτική.
** Φροντίστε το σώμα σας.
Η φροντίδα του σώματός σας είναι ζωτικής σημασίας για να έχετε εναρμονισμένο το πνεύμα και το σώμα σας. Εάν δεν έχετε καλή φυσική κατάσταση, τότε ψυχική σας ενέργεια (εστίαση), η συναισθηματική σας ενέργεια (συναισθήματα), και η πνευματική σας ενέργεια (σκοπός), θα επηρεάζονται αρνητικά.
Οι μελέτες που έχουν γίνει απέδειξαν ότι η συνεπής τακτική άσκηση είχε θεαματικά αποτελέσματα σε άτομα με κλινική κατάθλιψη, καθώς αύξησε τα επίπεδα ευτυχίας. 
Όχι μόνο αυτό, αλλά μετά από έξι μήνες, οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην άσκηση, είχαν λιγότερες πιθανότητες να υποτροπιάσουν επειδή είχαν μεγαλύτερη αίσθηση πληρότητας, και αυτοεκτίμησης.
Αν σας φαίνονται απλά και προφανή, είναι γιατί η θεωρία είναι εύκολη.
Μπορείτε να τα εφαρμόσετε στη ζωή σας και θα αναθεωρήσετε τον ανούσιο τρόπο ζωής σας.  Οι στιγμές ευτυχίας είναι μια επιλογή και θέμα απόφασης. 

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.