Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Ανατροπή: Θα εορτάζεται στην Κύπρο το δημοψήφισμα του 1950 για την ένωση με την Ελλάδα! – Μεγάλη ευκαιρία για τον Ελληνισμό Videos

ellas-kypros-enosis__article

ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ Ν.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΑΠΗΧΕ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Με 19 ψήφους υπέρ, πέρασε η τροπολογία του ΕΛΑΜ, σήμερα στη Βουλή, με σκοπό τον εορτασμό του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950 στις σχολικές μονάδες της Κύπρου και δεδομένου ότι το κυβερνών κόμμα του Ν.Αναστασιάδη επέλεξε την αποχή από την ψηφοφορία επιτρέποντας έτσι στην τροπολογία να γίνει νόμος του κράτους υπάρχει διάχυτη απορία εάν στην Κύπρο σκέφτονται έστω και αχνά την Ένωση με τη Μητέρα Ελλάδα

****Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν το ΕΛΑΜ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Κίνημα Αλληλεγγύη και το Κίνημα Οικολόγων.

Αποχή τήρησε το ΔΗΣΥ, ενώ εναντίον ψήφισε το ΑΚΕΛ.

Προκαλεί δε μεγάλη εντύπωση το γιατί επέλεξε στη δεδομένη στιγμή το ΔΗΣΥ να απέχει εν μέσω υποτίθεται συνομιλιών για «λύση» στο Κυπριακό (που θα ήταν ευνοϊκή μόνο για τους Τούρκους  και όλα δείχνουν ότι ευτυχώς απεφεύχθη).

Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: Ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης γνωρίζει πλέον ότι δεν θα υπάρξει καμία «λύση» που να καταλύει την Κυπριακή Δημοκρατία χάρις την σθεναρή στάση του Έλληνα ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά.

Συνειδητοποιεί δε ότι πιθανότατα τώρα που η Τουρκία αποτυγχάνει να πετύχει τους στόχους της υπάρχει η πιθανότητα να προσαρτηθεί η Β.Κύπρος από την Άγκυρα και τότε τι απομένει; Μα η ένωση των δύο ελληνικών κρατών

Στην τροπολογία του, το ΕΛΑΜ ζητούσε προς τιμήν της επετείου στις 15 Ιανουαρίου να γίνεται αναφορά από τους καθηγητές στους μαθητές, συνοδευόμενη από ενημερωτικό φυλλάδιο και κάποιο ανάγνωσμα.

Ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης είπε ότι στόχος του Μετώπου είναι η δημιουργία σχολείου για διαπαιδαγώγηση σε ελληνορθόδοξα ιδανικά και στην καλλιέργεια των ιδανικών “Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια”. Πρόσθεσε ότι το Μέτωπο εστίασε στην υποχρέωση για υποχρεωτική διδασκαλία των θρησκευτικών. Είπε ακόμα ότι δεν θέλουμε τα παιδιά από καταβολής ελληνορθόδοξους, αλλά και από αγωγής.

Ο κ. Παπαγιάννης είπε επίσης πως το ΕΛΑΜ ως το μόνο εθνικιστικό κίνημα την Κύπρο, με τροπολογία του προσθέτει στις σχολικές εορτές διδασκαλία για το ενωτικό δημοψήφισμα. Κατά τη συζήτηση επί της τροπολογίας, ο κ. Παπαγιάννης εξήγησε ότι η τροπολογία διαλαμβάνει ολιγόλεπτη αναφορά μέσω φυλλαδίου στην τάξη.

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΑΚΕΛ, καθώς όπως αναφέρει το Κόμμα σε ανάρτησή του στο Twitter, η στάση του ΔΗΣΥ να τηρήσει αποχή, «επέτρεψε να τιμάται το ενωτικό δημοψήφισμα του ’50 στα σχολεία».

Κατά τα άλλα θέλουν λύση… Με την στάση αποχής, ο ΔΗΣΥ επέτρεψε να τιμάται το ενωτικό δημοψήφισμα του ’50 στα σχολεία

Σε ανακοίνωσή του, το ΕΛΑΜ σημειώνει ότι η πρόταση ερχόταν να προσθέσει στους κανονισμούς μια επέτειο που αποτελεί κομβικό σημείο της ιστορίας του Κυπριακού Ελληνισμού και κατ’ επέκταση της Κύπρου, η οποία λανθασμένα απουσίαζε από τις σχολικές εορτές. «Καλύψαμε ένα κενό που εντοπίσαμε και είχαμε υποχρέωση να διορθώσουμε» σημειώνεται.

«Η στάση του ΑΚΕΛ, δεν μπορούμε να πούμε ότι μας εξέπληξε, αφού ήταν αναμενόμενο ότι θα καταψήφιζε την πρόταση μας. Άλλωστε είναι γνωστό το μένος το οποίο το διακατέχει κατά του Ενωτικού αγώνα, το οποίο να θυμίσουμε αρχικά ότι στήριζε» αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

«Αυτό όμως που είναι άξιο αναφοράς, είναι το πάλαι ποτέ πατριωτικό κόμμα του Δημοκρατικού Συναγερμού, που έβγαλε για ακόμα μια φορά το προσωπείο δείχνοντας ξεκάθαρα τι εκπροσωπεί σήμερα. Το ΔΗΣΥ ήταν ένα κόμμα που επένδυσε πάνω στον πατριωτισμό και τον Ενωτικό αγώνα, επί δεκαετίες, για να δημιουργήσει κομματικό στρατό και να αντλήσει ψηφοφόρους.

Σήμερα όμως το συγκεκριμένο κόμμα δεν τόλμησε να υπερψηφίσει την πρόταση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου και με διάφορες φθηνές δικαιολογίες προσπαθούσε να αιτιολογήσει την στάση του» τονίζει το ΕΛΑΜ.

Η Άγκυρα μετά την αποτυχία εξεύρεσης «λύσης» στις συνομιλίες Ακιντζί-Αναστασιάδη (βασικά η Κυπριακή Δημοκρατία δεν αποδέχθηκε την πλήρη υποταγή που ζητούσαν οι Τούρκοι) ήδη προ δύο μηνών μίλησε για  «προσάρτηση» της βόρειας Κύπρου προσφέροντας έτσι μια μοναδική ευκαιρία στον Ελληνισμό για ένωση των δύο ελληνικών κρατών, της Ελλάδας και τηςνόμιμης Κυπριακής Δημοκρατίας (διαβάστε σχετικά εδώ)

Κάτι που έπρεπε να είχε γίνει από το 1959 όταν με την Συνθήκη στης Ζυρίχης ιδρύθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία και όταν στη συνέχεια ακολούθησε το σχέδιο Άτσεσον το οποίο προέβλεπε την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο εξ’απορρήτων σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, είχε προτείνει την προσάρτηση της «ΤΔΒΚ – Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» στην Τουρκία.

Η δήλωση είχ γίνει στο φιλοκυβερνητικό ενημερωτικό κανάλι A Haber : «Ακόμη  οι Άγγλοι επιχειρούν να ελέγξουν την ΤΔΒΚ. Να πω και κάτι ακόμη ξεκάθαρα. Κάποιοι προτείνουν οι συνομιλίες να συνεχιστούν, το νησί να ενωθεί, να γίνει ένα κομμάτι.

Σε περίπτωση λύσης οι βρετανικές βάσεις θα παραμείνουν στην Κύπρο.

Πρόκειται για δυο βάσεις που έχουν καθεστώς χώρας.

Έχουν σημαία και θέση στο διεθνές δίκαιο.

Μετά την λύση συζητείται η διατήρηση των βρετανικών βάσεων.

Οι Άγγλοι κομάντος θα παραμείνουν στο νησί.

Στις Βρετανικές Βάσεις την νύχτα της 15ης Ιουλίου υπήρχε κινητικότητα.

Επίσης, κινητικότητα υπήρχε και στα αεροπλανοφόρα που βρισκόντουσαν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στον ασύρματο υπήρχε συζήτηση σχετικά με την ενδεχόμενο εισβολής στην Τουρκία.

Κάποια μέλη της Οργάνωσης του Γκιουλέν ανέμεναν σήματα.

Υπό αυτές τις συνθήκες θα δώσω την Κύπρο στην Ε.Ε. και στην συνέχεια θα παρακαλώ για θεώρηση του Σένγκεν;

Πρόκειται για μια δολοφονία.

Η επανένωση και παράδοση της Κύπρου στην Ε.Ε. σηματοδοτεί τη δολοφονία της σύνθεσης Τουρκισμού-Ισλάμ σε αυτή την γεωγραφία.

Σε περίπτωση που η ΤΒΔΚ δεν επιθυμεί να συνεχίσει την πορεία της με το υφιστάμενο καθεστώς τότε θα μετατραπεί σε επαρχία της Τουρκίας και θα συνεχίσει με αυτό τον τρόπο την πορεία της. Σε αυτό το νησί εμείς παρέχουμε νερό και ηλεκτρικό».

Στην ουσία επανέρχεται το σχέδιο του Βρετανού Ντιν Άτσεσον.

Ο Ντιν Άτσεσον μετέβη στις 5 Ιουλίου του 1964 στη Γενεύη, την οποία χρησιμοποίησε ως βάση των δραστηριοτήτων του και κατάρτισε δύο σχέδια διχοτόμησης της Κύπρου.

Τα σχέδια όμως τελικά απορρίφθηκαν με ΕΥΘΥΝΗ του Μακάριου.

Το πρώτο σχέδιο προέβλεπε εκχώρηση της χερσονήσου της Καρπασίας στους Τούρκους για να γίνει μία αχανής τουρκική στρατιωτική βάση με δυνάμεις στρατού, ναυτικού και αεροπορίας, ενώ επιπροσθέτως εκχωρούσε και αυτόνομα τουρκοκυπριακά καντόνια στον ελληνικό τομέα του νησιού.

Ο ελληνοκυπριακός τομέας σε αντάλλαγμα θα ενώνονταν με την Ελλάδα.

Η Τουρκία απέρριψε το δεύτερο σχέδιο Άτσεσον και αποδέχθηκε το πρώτο, ενώ η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε το πρώτο και αντιμετώπιζε πολύ ευνοϊκά την αποδοχή του δεύτερου. «Μας προσφέρουν μια πολυκατοικία έναντι αντιπαροχής ενός διαμερίσματος» συνήθιζε να λέει για το σχέδιο αυτό ο Γεώργιος Παπανδρέου.

Στο Κυπριακό περιστράφηκε και η σύντομη συνομιλία που είχαν ο γενικός γραμματέας του Ο.Η.Ε. Ου Θαντ και ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Κωστόπουλος, κατά τη διέλευση του πρώτου από το αεροδρόμιο του Ελληνικού στις 19 Ιουλίου.

Ο Μακάριος, ανήσυχος για τα τεκταινόμενα στη Γενεύη χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της κυπριακής κυβέρνησης, μετέβη στις 27 Ιουλίου στην Αθήνα. Απέρριψε κατηγορηματικά και τις δύο εκδοχές του σχεδίου Άτσεσον και έπειτα από αλλεπάλληλες συσκέψεις υπό τον πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου, ο Κύπριος ηγέτης ανακοίνωσε προς τους δημοσιογράφους στις 30 Ιουλίου:

«Αυτόκλητοι μεσολαβηταί ανέπτυξαν προσφάτως εις τα παρασκήνια της Γενεύης έντονον δραστηριότητα προς εκτροχιασμόν του Κυπριακού εκ της ακολουθητέας γραμμής… Οι αυτόκλητοι αυτοί μεσολαβηταί, ως καλώς γνωρίζω, επεξεργάσθησαν απαράδεκτα σχέδια λύσεως του Κυπριακού… Αισθάνομαι βαθυτάτην ικανοποίησιν, διότι τα σχέδια ταύτα προσέκρουσαν επί της σταθεράς αντιστάσεως της ελληνικής κυβερνήσεως».

Αυτά για να μην ξεχνάμε την Ιστορία. Εάν οι Τούρκοι προχωρήσουν σε προσάρτηση τότε ο Ελληνισμός έχει μοναδική ευκαιρία να ενώσει τα δύο ελληνικά κράτη με ότι αυτό συνεπάγεται για την γεωπολιτική του ενδυνάμωση, διότι πάνω απ’ολα είναι τα συμφέροντα του Ελληνισμού.

Το Σχέδιο Άτσεσον έμεινε έτσι στην ιστορία για άλλους ως μεγάλη χαμένη ευκαιρία για το Κυπριακό, ενώ για άλλους ως πρώτη αποτυχημένη απόπειρα διχοτόμησης της Κύπρου.

Από την Παρασκευή, και πριν καν γραφτεί στις εφημερίδες, το θέμα μονοπωλεί τις αναρτήσεις και συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τη λέξη «ένωσις» να αναγράφεται στα ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες (enosis).

****Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν το ΕΛΑΜ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Κίνημα Αλληλεγγύη και το Κίνημα Οικολόγων.

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.