Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Ιωάννινα: Παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και έκλεβαν σπίτια

Φωτογραφία: SOOC
Στο στόχαστρο επιτήδειων, που παριστάνουν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ για να μπαίνουν σε σπίτια και να αρπάζουν χρήματα, έχουν μπει, το τελευταίο διάστημα, ηλικιωμένοι σε διάφορες περιοχές των Ιωαννίνων.

Η υπόθεση έγινε πονοκέφαλος για την αστυνομία κι έπειτα από έρευνα εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και κλοπή, σε βάρος δύο ατόμων 32 και 33 ετών. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, στην Καστρίτσα Ιωαννίνων, ο 32χρονος προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ, μπήκε στο σπίτι 89χρονης και χωρίς να γίνει αντιληπτός αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Δύο μέρες αργότερα, ο φερόμενος ως δράστης στην Καστρίτσα, πήγε στο χωριό Μαντείο Δωδώνης και με την ίδια πρόφαση εισήλθε σε σπίτι 84χρονου, από όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης του αφαίρεσε χρηματικό ποσό.
Στη Δωδωνούπολη Ιωαννίνων, την επομένη ημέρα, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 33χρονος φέρεται μαζί με τον συνεργό του, να μπήκαν σε σπίτι 80χρονου, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ. Με την πρόφαση ότι υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης βραχυκυκλώματος ή πυρκαγιάς, τον έπεισαν να συγκεντρώσει για λόγους ασφαλείας τα χρήματα που είχε σε κάποιο σημείο του σπιτιού, κατά τη διάρκεια αποκατάστασης της βλάβης. Στην συνέχεια κατάφεραν να του αποσπάσουν την προσοχή και να αρπάξουν τις οικονομίες του.
Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις δικαστικές και αστυνομικές Αρχές, για παρόμοια αδικήματα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ συνεχίζεται η προανάκριση από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.