Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Νέα τροπή στη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ: Η συλληφθείσα νόμιζε... ότι συμμετείχε σε φάρσα!

 
Η μία εκ των συλληφθέντων για τη δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν είχε ιδέα ότι συμμετείχε σε μία εγκληματική ενέργεια, αλλά είχε πειστεί ότι συμμετείχε σε φάρσα, υποστήριξε στην κατάθεσή τους στους αστυνομικούς.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής των αστυνομικών αρχών της Μαλαισίας, η 25χρονη Σίτι Αισιάχ δήλωσε ότι πήρε χρήματα προκειμένου να δώσει μία παράσταση, όπως είχε κάνει κι άλλες φορές στο παρελθόν με την συγκατηγορούμενή της. Οι φάρσες που έκαναν οι δύο γυναίκες, όπως ισχυρίζεται, περιελάμβαναν το να πείθουν τους άνδρες να κλείνουν τα μάτια τους και στη συνέχεια να τους ψεκάζουν με νερό στο πρόσωπο.
«Είχαν κάνει τέτοιου είδους παραστάσεις τρεις ή τέσσερις φορές, λαμβάνοντας ως αμοιβή μερικά δολάρια. Στην περίπτωση όμως του Κιμ Γιονγκ Ναμ το σπρέι περιείχε δηλητηριώδεις ουσίες», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας και πρόσθεσε: «Δεν γνώριζε ότι πρόκειται για απόπειρα δολοφονίας από υποτιθέμενους ξένους πράκτορες».
Οι συγγενείς της Σίτι υποστηρίζουν ότι σοκαρίστηκαν όταν έμαθαν για την εμπλοκή της 25χρονης στην υπόθεση και έκαναν λόγο για μια σκληρά εργαζόμενη μητέρα, που ταξίδευε στη Μαλαισία για δουλειά. Η αστυνομία έχει συλλάβει και τον 26χρονο φίλο της, ενώ συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό κι άλλων συνεργών.
 Η δεύτερη συλληφθείσα, που εμφανίζεται να φοράει τη λευκή μπλούζα με τη στάμπα «LOL», τις ημέρες πριν την επίθεση διέμενε σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο, όπου είχε κλείσει το πιο φτηνό δωμάτιο, όπως δήλωσε στο Reuters η ρεσεψιονίστ. Άλλαξε κατάλυμα δύο φορές. Οι εργαζόμενοι στο δεύτερο ξενοδοχείο λένε πως δανείστηκε ένα ψαλίδι από τη ρεσεψιόν το βράδυ πριν τη δολοφονία και ότι ένας εκ των υπαλλήλων καθαριότητας βρήκε την επόμενη ημέρα, τρίχες πεσμένες στο πάτωμα και τον νιπτήρα.
Ο ετεροθαλής αδελφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας δολοφονήθηκε με δηλητήριο στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, με τις αρχές της Νότιας Κορέας να επιρρίπτουν την ευθύνη στο καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν. Την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει διπλωματικός «πόλεμος» για την τύχη της σορού του Γιονγκ Ναμ, που έχει απαιτήσει να λάβει η Βόρεια Κορέα.
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.