Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Έρχεται το ταξί του μέλλοντος: Ιπτάμενο και χωρίς ταξιτζή 300 μέτρα πάνω από το έδαφος! video


Ένα διαφορετικό ταξί χωρίς… ταξιτζή σχεδιάζει να προσφέρει στους τουρίστες
από το καλοκαίρι και μετά το
Ντουμπάι: ένα αυτόνομο -χωρίς οδηγό- μονοθέσιο ελικοφόρο ιπτάμενο όχημα, που θυμίζει ελικόπτερο και το οποίο μεταφέρει τον επιβάτη εκεί που θα του υποδείξει αυτός.

Το ηλεκτρικό hover taxi EHang 184, όπως ονομάζεται, είναι κινεζικής κατασκευής, ενώ σε αυτή τη φάση δοκιμάζεται στην αραβική πόλη από την αρμόδια Αρχή των μεταφορών, με στόχο να είναι πλήρως λειτουργικό έως τον Ιούλιο αποσυμφορώντας σταδιακά την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης.

Το Εμιράτο έχει μάλιστα θέσει το φιλόδοξο στόχο έως το 2030 το ένα τέταρτο των μεταφορικών μέσων του να είναι αυτόνομα και το εν λόγω ταξί εντάσσεται σε αυτό το ευρύτερο σχέδιο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το ρομποτικό ταξί, που διαθέτει τέσσερις έλικες, μπορεί να κινηθεί σε μια προγραμματισμένη πορεία με ταχύτητα έως 100 χιλιομέτρων την ώρα και σε ύψος έως 300 μέτρων. Ο επιβάτης απλώς επιλέγει τον προορισμό του, κάνει το… σταυρό του και βλέπει το ταξί να απογειώνεται μόνο του και τον μεταφέρει, ενώ η πορεία του ελέγχεται διαρκώς από ένα επίγειο κέντρο ελέγχου.

Το ιπτάμενο όχημα, προϊόν της κινεζικής εταιρείας παραγωγής drones EHang, μπορεί να επαναφορτισθεί σε δύο ώρες. Τα ταξίδια του, δε, είναι δυνατό να διαρκέσουν έως 30 λεπτά, ενώ διαθέτει αισθητήρες μεγάλης ακρίβειας και μπορεί να αντέξει την μεγάλη ζέστη του εμιράτου.

Σημειώνεται τέλος ότι το Ντουμπάι έχει εξελιχθεί σε σημαντικό τουριστικό προορισμό, προσελκύοντας σχεδόν 15 εκατομμύρια τουρίστες το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.