Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ S-400 ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ


fot-1

cebdceafcebacebfcf8o11Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας, Yeni Şafak, στις επαφές που έχουν οι ηγέτες της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαδιμήρ Πούτιν και Ταιγίπ Ερντογάν, η τουρκική πλευρά ζήτησε από την Ρωσία την προμήθεια ρωσικών πυραύλων, S-400, που θεωρούνται οι τελειότεροι στο είδος της αντιαεροπορικής άμυνας.

Αν επιβεβαιωθεί αυτή η είδηση, τότε θα έχουμε μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη όσον αφορά τις ισορροπίες δυνάμεων μεταξύ της χώρας μας και της Τουρκίας και η Ελλάδα θα πληρώσει πολύ ακριβά την εγκατάλειψη της πολιτικής δημιουργίας στενών αμυντικών σχέσεων με την Μόσχα, όπως είχε επιδιώξει η ρωσική πλευρά.

Όπως αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα επικαλυμμένο κυβερνητικές πηγές, η Τουρκία έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με την ρωσική πλευρά για τα συστήματα άμυνας S-300, S- 400 και Antey-2500, ενώ οι τουρκικές προτιμήσεις επικεντρώνονται στους S- 400, που θεωρούνται σαν τα τελειότερα οπλικά συστήματα του είδους και πολύ ανωτέρα από άλλα αντίστοιχα.

rusya-ile-s-400-pazarligi_1485322105

Όπως είναι γνωστό η Ρωσία έχει ήδη διαπραγματευτεί τη παράδοση αυτών των πυραυλικών συστημάτων στην Κίνα και στην Ινδία, ενώ διαπραγματεύσεις έχουν γίνει χωρίς να οριστικοποιηθούν και με το Ιράν.

Η Ελλάδα είχε την γνωστή περιπέτεια με τους κυπριακούς S-300, που τελικά κατέληξαν σε κάποιες αποθήκες στην Κρήτη, χωρίς καν να είναι σε θέση να ενεργοποιηθούν κατόπιν απαιτήσεων των «συμμάχων» μας

Ενδιαφέρων είναι εδώ να προσθέσουμε ότι οι Τούρκοι δεν βλέπουν με αυτή την διαπραγμάτευση με τους Ρώσους να παραβιάζονται κάποια στάνταρτ του ΝΑΤΟ, ουσιαστικά αδιαφορώντας για τις όποιες νατοϊκές αντιδράσεις.

Εμείς όμως, παραμένουμε πιστοί στους… «συμμάχους» της συμφοράς και της καταστροφής μας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.