Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Σάλος στο Ηράκλειο: Ιδιοκτήτης γνωστής ψησταριάς «εγκέφαλος» σπείρας ναρκωτικών Ετοιμαζόταν να διοχετεύσει στην αγορά ένα νέο υπερ-ναρκωτικό, που εντοπίστηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα

Σάλος στο Ηράκλειο: Ιδιοκτήτης γνωστής ψησταριάς «εγκέφαλος» σπείρας ναρκωτικών

Η εγκληματική οργάνωση ετοιμαζόταν να διοχετεύσει στην αγορά ένα νέο υπερ-ναρκωτικό, που εντοπίστηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ένας από τους πιο γνωστούς στο Ηράκλειο ιδιοκτήτες καταστημάτων ψησταριάς είναι ο «εγκέφαλος» της πολύκροτης υπόθεσης εμπορίας σκληρών ναρκωτικών μέσα στα οποία επρόκειτο να διοχετεύσουν στις πιάτσες το υπερ- ναρκωτικό που για πρώτη φορά στην Ελλάδα εντοπίστηκε από τους άνδρες του τμήματος δίωξης ναρκωτικών.
Ο άνδρας ηλικίας 39 ετών ήταν γνωστός στις αρχές εδώ και χρόνια και ο ένας εκ των άλλων συλληφθέντων έχει εμπλοκή και σε άλλες υποθέσεις εμπορίας μια εκ των οποίων ήταν πολύκροτη,

Αυτή την ώρα οι τρεις συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Ηρακλείου, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους. Στο δικαστικό μέγαρο έχουν συγκεντρωθεί  και συγγενείς τους προκειμένου να τους συμπαρασταθούν.

Όπως έγραψε το Cretalive, χθες το πρωί,  οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν καβάντζα σε υπαίθριο χώρο στο Ηράκλειο, για τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές πρόκειται για «υπέρ-ναρκωτικό» αν ληφθεί υπόψη ότι από την εργαστηριακή ανάλυση δείγματος που εστάλη στο ΠΑΓΝΗ αποδείχτηκε ότι πρόκειται για έναν συνδυασμό αμφεταμίνης, έκστασης και ηρωίνης. Κάτι τέτοιο δεν έχει εντοπιστεί ποτέ άλλοτε στην Κρήτη.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ηρακλείου κατάσχεσαν 230 γραμμάρια από το συγκεκριμένο ναρκω-δυναμίτη , το οποίο αρχικά μέσα στην νάιλον σακούλα όπου βρέθηκε παρέπεμπε σε σοκολάτα.  Με το άνοιγμα της συσκευασίας όμως έμοιαζε περισσότερο σαν καστανή ζάχαρη, υγρή και κρυσταλλική.

Μεγάλη έρευνα για το νέο ναρκωτικό

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη που έκανε νωρίτερα το Cretalive για το «υπερ- ναρκωτικό» που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις πιάτσες των τοξικομανών και είναι κυριολεκτικά μία … βόμβα! Λίγο μετά τις αποκαλύψεις, η τοπική ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση για τη σύλληψη τριών ατόμων, ηλικίας 39 και 47 ετών κι ενός 40χρονου Αλβανού.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί,  οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν καβάντζα σε υπαίθριο χώρο στο Ηράκλειο, για τα ναρκωτικά και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

-759 γραμμάρια κοκαΐνης,

-230 γραμμάρια συνθετικού ναρκωτικού με υψηλή περιεκτικότητα ηρωίνης, αμφεταμίνης και έκστασης, για τη σύνθεση του οποίου απεφάνθη η Μονάδα Τοξικολογίας του ΠΑΓΝΗ,

-2 ζυγαριές ακριβείας,

-μικροποσότητα κάνναβης,

-2 δοχεία με υπολείμματα κάνναβης,

-συσκευασίες για την αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών κι ένα

-μαχαίρι

Στη συνέχεια, εγιναν έρευνες στους συλληφθέντες, στα σπίτια τους και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 40χρονου, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-171 γραμμάρια κάνναβης,

-μικροποσότητα κοκαΐνης,

-1 ζυγαριά ακριβείας,

-το χρηματικό ποσό των 2.515 ευρώ ως προερχόμενο από την διακίνηση  ναρκωτικών ουσιών,

-100 δολάρια Αμερικής,

-6.100 λεκ Αλβανίας,

-6 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ως μέσα τέλεσης έκνομων ενεργειών,

-συσκευασίες για την αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών

-μαχαίρι

Κατασχέθηκαν δύο  αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η δικογραφία διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, ενώ  οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Πηγή: www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.