Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Απορρίπτει ο Γαβρόγλου την πρόταση Ζουράρι για τα ιδιωτικά και τα προσφυγόπουλα - ΨΥΧΙΚΟ ΚΑΙ ΚΗΦΙΣΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΝΤΗΛΕΣ. ΜΟΝΟ ΦΤΩΧΟΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΘΑ ΠΗΞΟΥΝ

 

 «Οι απόψεις του κ. Ζουράρι είναι προσωπικές», σημειώνει το γραφείο του υπουργού 

Προσωπικές χαρακτήρισε το υπουργείο Παιδείας, με ανακοίνωση του γραφείου του υπουργού, Κώστα Γαβρόγλου, τις δηλώσεις του Κώστα Ζουράρι, να εισηγηθεί στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο να συμμετάσχουν και τα ιδιωτικά σχολεία στην φιλοξενία των προσφυγόπουλων. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «To υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει την αποκλειστική ευθύνη της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων. Ακολουθώντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης υλοποιεί με επιτυχία τον προγραμματισμό του στο πλαίσιο της δημόσιας εκπαίδευσης. Κάθε άλλη συζήτηση είναι περιττή. Οι απόψεις του κ. Ζουράρι είναι προσωπικές».

Νωρίτερα σε δηλώσεις του ο κ.  Ζουράρις  σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης είχε τονίσει, ότι και τα ιδιωτικά σχολεία μετέρχονται της δημόσιας εκπαίδευσης και άρα θα μπορούσε να φιλοξενηθούν και παιδιά προσφύγων που τώρα φιλοξενούνται σε δημόσια σχολεία.

Ο κύριος  Ζουράρις επισήμανε μάλιστα ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με παράγοντες του υπουργείου Παιδείας, ενώ η συμμετοχή των προσφυγόπουλων στα ιδιωτικά σχολεία θα είναι κάτι που εξυψώνει το κύρος τους.

Πρότεινε μάλιστα και χαμηλότερη φορολογία στους ιδιοκτήτες σχολείων που θα φιλοξενήσουν προσφυγόπουλα. Ενώ η χρηματοδότηση σε περίπτωση που θα πάνε σε ιδιωτικά σχολεία θα είναι από τα χρήματα του κράτους και τις επιδοτήσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αφορούν τους πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.