Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Φωτος από την επιχείρηση στα Ίμια μέσα από την καμπίνα του Τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ



του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Βίντεο της επιχείρησης στα Ίμια από την καμπίνα του Τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική Sabah στο οποίο εμφανίζεται ο Χουλούζι Ακάρ να δίνει εντολές για την κατάληψη των βραχονησίδων!
 
Διακρίνονται τα δύο ταχύπλοα στα οποία επέβαιναν τα στελέχη των τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων αλλά και του σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής οι χειριστές προσέγγισαν αρκετά κοντά στα Ίμια. Διακρίνεται και ένα ελληνικό σκάφος το οποίο πλέει παράλληλα με τα τουρκικά επιτηρώντας τις κινήσεις τους και αποτρέποντας έτσι «περίεργες» σκέψεις
 
 
 
 
 
 
 
Xθες νωρίς το πρωί δυο σκάφη με Τούρκους κομάντο, συνοδευόμενα από μια τουρκική πυραυλάκατο, πλησίασαν τα δύο νησιά, παραβίασαν τα ελληνικά εθνικά χωρικά ύδατα και προκλητικά στάθηκαν για λίγα λεπτά ανάμεσά τους.
 
Τα δύο σκάφη κλειστού τύπου και όχι φουσκωτά όπως ελέχθη στην αρχή με τους Τούρκους ξεκίνησαν με μεγάλη ταχύτητα από τα τουρκικά παράλια και έφθασαν μέχρι τα Ίμια, όπου τα κύκλωσαν έχοντας προτεταμένα τα όπλα τους προς τα νησιά. Μαζί με τη πυραυλάκατο έκαναν τον κύκλο των βραχονησίδων και αποχώρησαν.
 
Τουρκικό ελικόπτερο (φωτό από αυτές που δημοσιοποίησε το τουρκικό Επιτελείο) ΑS337 Cougar, κάλυπτε την όλη κίνηση.την επιχείρηση κύκλωσης των Ιμίων από την τουρκική Μοίρα των σκαφών ειδικών επιχειρήσεων και της ΤΠΚ στη οποία επέβαινε ο Τούρκος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Hulusi Akar
 
Στις φωτογραφίες διακρίνεται ένας Τούρκος διοικητής των SAT να δείχνει τα Ιμια στον Hulusi Akar, ενώ τουρκικά σκάφη ειδικών δυνάμεων με τηλεχειριζόμενο πυροβόλο επί πυργίσμου STAMP, πλαισιώνουν την πυραυλάκατο στον οποία επιβαίνει ο Αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου.
 
Από ελληνικής πλευράς, στην περιοχή των Ιμίων κινούνταν η κανονιοφόρος «Κραταιός» η οποία κάλεσε την τουρκική πυραυλάκατο στο κανάλι 16, επισήμανε ότι το τουρκικό πολεμικό βρίσκεται σε ελληνική χωρική θάλασσα και ζήτησε την αποχώρηση του πλοίου.
 
Κατά πληροφορίες, το ίδιο μήνυμα εκπέμφθηκε προς το τουρκικό πολεμικό πλοίο και από το παρατηρητήριο της Λέρου αλλά και από περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης του ελληνικού Λιμενικού.
 
Είναι η πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια που η Τουρκία τολμά να προχωρήσει σε τέτοια κίνηση. Μονο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος είχε ρίξει στην θαλάσσια περιοχή που εείχε πέσει το ελικόπτερο ΠΝ21 με τους τρεις άνδρες του ΠΝ, στεφάνι.
 
Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι ‘‘η επίσκεψη στα Ίμια επιπλέον αφορά δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας σε στεριά, θάλασσα και αέρα  του έθνους μας, μαζί με την  επιμονή, με την  αποφασιστικότητα για την προστασία του θαλάσσιου και  εναέριου χώρου , κάτι που θα αυξήσει και άλλο τις  προσπάθειές‘‘.
 
Στην επιχείρηση συμμετείχε η ομάδα που κατέλαβε την δυτική Ιμια το 1996, η SAT!
 
Τα σκάφη με τους άνδρες που πλαισίωναν την ΤΠΚ ανήκουν στην συγκεκριμένη ομάδα, όπως αναφέρει το ελληνικό ΓΕΝ, το σκάφος του οποίου προσέγγισε την περιοχή και έστειλε μήνυμα στα τουρκικά σκάγ να απομακρυνθούν γιατί βρίσκονταν εντόςτων ελληνικών ΕΧΥ (Εθνικών Χωρικών Υδάτων) κάτι για το οποίο παντελώς αδιαφόρησαν φυσικά τα τουρκικά πλοία.
 
Στην επιχείρηση, συμμετείχαν 12 άνδρες των SAT. Η SAT δεν έχει σχέση με την SAS και είναι περισσότερο επιθετικού χαρακτήρα μονάδα, αλλά ασκούνται και επιχειρούν μαζί.
 
Ανήκει και αυτή στις Μονάδες του Ναυτικού και βρίσκεται στην ίδια Ναυτική Βάση με την SAS.
 
 
 pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.