Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Πανθεσσαλικό: Μέρα ντροπής για το ελληνικό ποδόσφαιρο - Μάχες με 70 τραυματίες οπαδούς και καμία σύλληψη! ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ! Πέτρες, ρόπαλα, δακρυγόνα, μολότοφ και μαχαιρωμένοι

Πανθεσσαλικό: Μέρα ντροπής για το ελληνικό ποδόσφαιρο - Μάχες με 70 τραυματίες οπαδούς και καμία σύλληψη!
Από θαύμα δεν θρηνήσαμε ζωές - Τρομακτικά επεισόδια εντός και εκτός γηπέδου πριν την έναρξη του τελικού - Συγκρούσεις σώμα με σώμα, απούσα η αστυνομία!
Τρομακτικά, θλιβερά επεισόδια, που ανέδειξαν με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο την ανικανότητα της Πολιτείας να διοργανώσει σωστά έναν αγώνα ποδοσφαίρου -και δη, τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας- έλαβαν χώρα μέσα και έξω από το Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, επί τουλάχιστον τρεις ώρες πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.


Οι φίλοι των δύο ομάδων βρίσκονταν στα πέταλα του σταδίου, τα οποία ωστόσο ενώνονται από μια πεζογέφυρα, η οποία έμεινε αφύλακτη, με αποτέλεσμα να έχουμε, πάνω σε αυτή, μάχες σώμα με σώμα, με ρόπαλα, πέτρες, μαχαίρια και, δυστυχώς, με δεκάδες τραυματίες.

Ο κίνδυνος να πέσει κάποιος από μεγάλο ύψος ήταν ορατός, ενώ η αστυνομία δεν βρήκε τρόπο να επέμβει.

Νωρίτερα, μερίδα οπαδών της Ένωσης επιχείρησε να σπάσει τον κλοιό της Αστυνομίας και να εισέλθει χωρίς εισιτήριο στον περιβάλλοντα χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου, προκαλώντας την αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων.



Σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων έγινε χρήση δακρυγόνων και φωτοβολίδων κρότου-λάμψης, ενώ ακολούθησε, μέσα σε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, κυνηγητό στους γύρω δρόμους και πετροπόλεμος.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με τους οπαδούς των δύο ομάδων, ενώ, λίγο αργότερα και ενώ ο όγκος των οργανωμένων και των δύο συλλόγων είχε μπει στο γήπεδο, οι συγκρούσεις σώμα με σώμα μεταφέρθηκαν και εντός αγωνιστικού χώρου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πολλοί οπαδοί που μετείχαν στις συγκρούσεις, δέχονταν τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια επέστρεφαν στο καταστροφικό τους έργο!

Μετά τη φαρσοκωμωδία που παρακολουθήσαμε τις προηγούμενες ημέρες με τα εισιτήρια χωρίς αρίθμηση και τις αυτοκόλλητες ταινίες πάνω σε αυτά, από τις 18:00 περίπου, και επί σχεδόν τρεις ώρες, το Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.



Μάλιστα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ενημέρωσε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, ο οποίος μετά από αλλεπάλληλες επαφές με την Αστυνομία και την ΕΠΟ αποφάσισε να διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας με μισή ώρα καθυστέρηση (21:00 αντί για 20:30).

Το εκπληκτικό όμως είναι ότι παρόλο που η ανοησία αυτών που θέλουν να λέγονται "φίλαθλοι" απείλησε σοβαρά τη διεξαγωγή του αγώνα, στις 20:30 υπήρξε και νέα εστία επεισοδίων στη θύρα των επισήμων!



Οπαδοί του ΠΑΟΚ που μπήκαν από τη διπλανή θύρα, εισέβαλαν στα επίσημα και έφτασαν δίπλα από τους οπαδούς της ΑΕΚ, πετώντας μπουκάλια, μπροστά στα μάτια του Ιβάν Σαββίδη, που είχε πάρει τη θέση του στο γήπεδο.

Με την παρέμβαση της Αστυνομίας οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποχώρησαν, αλλά στις 20:40 προέκυψε νέα μάχη στη γωνιά του πετάλου, όπου βρίσκονται οι οπαδοί της ΑΕΚ! Κάποιοι εξ αυτών προσπάθησαν να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο, με την Αστυνομία να τους αποτρέπει και να κάνει χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης!

Τελικά, ο αγώνας ξεκίνησε στις 21:00, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για 70 τραυματίες, 15 εκ των οποίων σοβαρά, αλλά... καμία σύλληψη!

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 


Μάχες σώμα με σώμα
Μετά την ένταση που υπήρχε μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων και των αστυνομικών δυνάμεων, προέκυψαν και επεισόδια μεταξύ τους όπως μπορείτε να δείτε και στα βίντεο μέσα από το www.gazzetta.gr!


























 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.