Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Ρωσικό βέτο σε έρευνα μετά τη χημική επίθεση

Η Ρωσία θα θέσει βέτο στον σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία και αφορά την διεξαγωγή έρευνας για την χρήση χημικών όπλων στην Συρία, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκαντίλοφ, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο Interfax.
 
"Με την μορφή αυτή το σχέδιο αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από εμάς, και όπως είναι φυσικό δεν θα το ψηφίσουμε. Θα ψηφίσουμε κατά, εάν οι εταίροι μας δεν εισακούσουν τις εκκλήσεις μας και συνεχίσουν να προωθούν τεχνητά το σχέδιο αυτό με μοναδικό στόχο να εξαναγκάσουν την Ρωσική Ομοσπονδία να θέσει ένα κάτα σειρά βέτο", δήλωσε ο Γκατίλοφ. 
 
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, δείγματα από την περιοχή της επαρχίας Ιντλίμπ που διαπράχθηκε η πολύνεκρη επίθεση με χημικά όπλα και κατόπιν αναλύθηκαν από Βρετανούς επιστήμονες βγήκαν θετικά στην οργανική ένωση σαρίν ή σε μια ουσία που μοιάζει με το σαρίν, δήλωσε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ο πρεσβευτής της Βρετανίας Μάθιου Ράικροφτ.
«Συνεπώς η Βρετανία συμμερίζεται την εκτίμηση των ΗΠΑ ότι είναι πολύ πιθανό το καθεστώς να ευθύνεται για την επίθεση με σαρίν εναντίον της Χαν Σεϊχούν την 4η Απριλίου» σημείωσε ο Ράικροφτ.
 
 nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.