Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Assad στο ΑFP: H »χημική επίθεση » στο Khan Cheikhoun είναι 100% κατασκευασμένη.


Bachar el-Assad δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑFP στη Δαμασκό ότι η χημική επίθεση που διαπράχθηκε στο  Idlib ήταν ολοσχερώς κατασκευασμένη και χρησιμοποιήθηκε στο πλαίσιο δικαιολόγησης των αμερικανικών χτυπημάτων κατά του συριακού στρατού.
« Για μας είναι 100% κατασκευασμένη « , δήλωσε ο Assad στην α΄του συνέντευξη μετά το Khan Cheikhoun, και τ΄αμερικανικά αντίποινα.

« Η εντύπωσή μας είναι ότι η Δύση αρχικά οι ΗΠΑ συνομώτησε με τους τρομοκράτες και ανέβασε όλη αυτήν την ιστορία για να υπηρετήσει το πλαίσιο  » της αμερικανικής επίθεσης στις 7 Απρίλη κατά μιας αεροπορικής βάσης στο κέντρο της χώρας πρόσθεσε ο  Assad.
« Οι μόνες πληροφορίες που διαθέτει ο κόσμος μέχρι τώρα είναι αυτές που δημοσιοποιήθηκαν από την πτέρυγα της Al-Qaïda », κατήγγειλε ο σύριος πρόεδρος εννοώντας την Fateh al-Cham την τ.Αλ Νούσρα που ελέγχει την πόλη  Khan Cheikhoun με τους  »αντάρτες ».
Ο Assad διέψευσε κάθε εμπλοκή στην επίθεση επιχειρηματολογώντας ότι το κράτος του δεν διαθέτει χημικά όπλα μετά από το 2013.
« Δεν διαθέτουμε χημικά όπλα (…) Εδώ και πολλά χρόνια το 2013, απαρνηθήκαμε όλο το οπλοστάσιό μας (…) Και ακόμη κι αν κατείχαμε τέτοια όπλα δεν θα τα χρησιμοποιήσαμε ποτέ », είπε.
Δήλωσε ότι θα ήθελε μια έρευνα στο τι συνέβη στο Khan Cheikhoun, αλλά υπό την προυπόθεση να είναι « αμερόληπτη ».
« Θα εργαστούμε  (με τους ρώσους ) για μια διεθνή έρευνα. Αλλά αυτή οφείλει να είναι αμερόπληπτη.Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια έρευνα αν και μόνο  αν είναι αμερόληπτη και μας διασφαλίζει ότι οι χώρες αμερόληπτες θα πάρουν μέρος για να είμαστε βεβαιοι ότι αυτή δεν θα χρησιμοποιηθεί για πολιτικούς σκοπούς « , είπε.AFP
Για την αμερικανική επίθεση στην αεροπορική βάση Al-Chaayrate, που η  Washington δαιτείνεται ότι κατέστρεψε το 20% των ικανοτήτων των συριακών αεροπορικών δυνάμεων ο Άσαντ είπε:
«H δύναμη πυρός μας, η ικανότητά μας να επιτεθούμε στους τρομοκράτες δεν επηρεάστηκε από αυτό το χτύπημα».
Και πρόσθεσε
«Οι ΗΠΑ δεν είναι σοβαρές [στην έρευνα] μιας κάποιας πολιτικής λύσης. Θέλουν να χρησιμοποιήσουν την πολιτική διαδικασία ως μια ομπρέλα για τους τρομοκράτες », κατήγγειλε.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.