Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Θράσος «χιλίων πιθήκων» από τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας: «Ο Π.Καμμένος είναι αρχηγός ρατσιστικού κόμματος»ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Ο Μ.ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

Σε άνευ προηγουμένου παραλήρημα κατά του Πάνου Καμμένου και του Αλέξη Τσίπρα προχώρησε σε δηλώσεις του το πρωί της Πέμπτης σύμφωνα με την εφημερίδα, Miligazete ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Ο Τσαβούσογλου χαρακτήρισε τον Πάνο Καμμένο «ρατσιστή» και «κακομαθημένο παιδί»,
ενώ συκοφάντησε και τον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι το Μέγαρο Μαξίμου τους έστειλε μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν θα ξανακάνει «δηλώσεις».
«Υπάρχει ένας ρατσιστής και κακομαθημένο παιδί εκεί. Η Ευρώπη έγινε αιχμάλωτη των ρατσιστών. Σε όλη την ήπειρο υπάρχουν ίδιες περιπτώσεις», είπε αρχικά ο κ. Τσαβούσογλου.

«Ο υπουργός Άμυνας είναι ο αρχηγός του ρατσιστικού κόμματος», συμπλήρωσε ο Τσαβούσογλου, ο οποίος στη συνέχεια επισήμανε: «Μέσα σε μία ώρα ήρθε μήνυμα από τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Δήλωσε ότι δεν θα ξανακάνουν ανακοινώσεις. Έστειλαν μήνυμα και στον Πρωθυπουργό μας. Και εμείς από πλευράς μας δεν θέλουμε να διαρκέσει, αλλά να προσέξουν αυτό το κακομαθημένο παιδί. Λέει ασυναρτησίες».

Να σημειωθεί ότι, αποστομωτική απάντηση έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην ανοίκεια επίθεση εναντίον του από τον Τούρκο ΥΠΕΞ το πρωί.

Στην καθιερωμένη σύσκεψη σήμερα, οι συνεργάτες του, τον ενημέρωσαν ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έχει βγάλει μια ανακοίνωση, ιδιαιτέρως προσβλητική για το πρόσωπό του.

Η απάντηση του Πρόεδρου Δημοκρατίας ήταν η εξής:

«Στο πλαίσιο της ειλικρινούς φιλίας και της καλής γειτονίας που εμείς επιδιώκουμε εμπράκτως, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Τουρκία να κατανοήσει τους βασικούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και της σωστής ερμηνείας τους».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ είχε δηλώσει ότι «Είμαστε ικανοποιημένοι για την επιθυμία του Προέδρου Παυλόπουλου να αναπτύξει τις φιλικές σχέσεις με τη χώρα μας. Ωστόσο παρατηρούμε με ενδιαφέρον και είμαστε έκπληκτοι με τις παρατηρήσεις του που δείχνουν μια σοβαρή έλλειψη γνώσεων των βασικών αρχών του διεθνούς δικαίου». Παράλληλα δε, το τουρκικό ΥΠΕΞ ισχυρίστηκε ότι «η Συνθήκη της Λωζάνης έχει εγκαταστήσει την αποστρατιωτικοποίηση του Αιγαίου λαμβάνοντας υπόψη της τις ανησυχίες της Τουρκίας» και πως «η συνθήκη των Παρισίων πιο ξεκάθαρα καθόρισε το στάτους του Αιγαίου».  πηγη

Δείτε το απόσπασμα των δηλώσεων στην τουρκική ιστοσελίδα:
 
 national-pride.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.