Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Τετράποδος με μοναχικό ένδυμα, ζει στο μοναστήρι των Φραγκισκανών, στη Βολιβία


Βολιβία, ένας τετράποδος μοναχός ζει στο μοναστήρι των Φραγκισκανών, της Cochabamba.
Πρόκειτα για ένα μικρόσωμο, πρώην αδέσποτο σκυλάκι ράτσας Schnauzer (κανονικό Σνάουτσερ) που το μοναστήρι δέχτηκε να φιλοξενήσει.



Οι μοναχοί το ονόμασαν Friar Carmelo, αλλά οι χρήστες κοινωνικού δικτύου στη Βολιβία, που είδαν τη φωτογραφία του, του έβγαλαν το παρατσούκλι Friar Moustache -λόγω της γούνας που έχει στο πρόσωπό του-
Ο διαφορετικός -από όλους τους άλλους- τετράποδος κάτοικος του μοναστηριού, φωτογραφήθηκε πριν από 4 μήνες, ντυμένος με το παραδοσιακό ράσο (άμφια) να περιπλανάται στις κοινοβιακές σκήτες του μοναστηριού.
ένας επισκέπτης τον φωτογράφησε και ανέβασε την εικόνα του στο κοινωνικό μέσο δικτύωσης. Από τότε χιλιάδες χρήστες, μοιράστηκαν την θαυμάσια φωτογραφία του
σε κάποια φωτο, ο Friar Carmelo κηρύττει στα ψάρια
ένας από τους μοναχούς είπε στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ATB " μερικές φορές εμείς οι αδελφοί αστειευόμαστε μεταξύ μας και εδώ υπάρχει ένας αδελφός που ονομάζεται επίσης Carmelo και έχει μουστάκι"
"είχαμε κάποιες μαριονέτες στην εκκλησία, για να διασκεδάζουν τα παιδιά, μια από αυτές φορούσε ράσο, έτσι σκεφτήκαμε να το χρησιμοποιήσουμε"
Ωστόσο οι μοναχοί, όταν κατακλύστηκαν από αιτήματα για επισκέψεις στο μοναστήρι, τόνισαν ότι, το να ντύνουν ζώα δεν είναι  μια συνηθισμένη μοναστική πρακτική, ούτε μια καθημερινή απασχόληση.
ο Friar Carmelo παραμένει ένα πολύ αγαπημένος κάτοικος, αν και οι μοναχοί τον περιγράφουν ότι έχει μια επαναστατική πλευρά.
Είναι γνωστό ότι δαγκώνει τα πάντα και κρύβει διάφορα αντικείμενα στον κήπο, αλλά έγινε γρήγορα ένας πιστός σύντροφος για τους 18  κατοίκους της μονής, που λένε ότι τους δίνει μεγάλη χαρά.
Ο  Άγιος Φραγκίσκος ήταν γνωστός ως προστάτης των ζώων, έτσι, ένα μοναστήρι Φραγκισκανών είναι το ιδανικό μέρος για έναν γούνινο καλόγερο, που υπακούει στις εντολές του.
Ο Άγιος Φραγκίσκος, ζούσε σε απόλυτη πενία και ένδεια, σαν ενάρετος άνθρωπος συγκέντρωσε γρήγορα δίπλα του άλλους ανθρώπους που  ήθελαν να ζήσουν τη μοναστική ζωή όπως εκείνος την πρότεινε: έχοντας ως βάση τα μοναστικά ιδεώδη, της πενίας, της αγνότητας και της υπακοής (στον ηγούμενο και στον Πάπα)
Σύμφωνα με τη μοναχικη υπόσχεση της ακτημοσύνης, οι αδερφοί δεν πρέπει να κατέχουν ούτε σπίτι, ούτε τόπο ούτε τίποτα για τον εαυτό τους και να αρκούνται στις ελεημοσύνες των ανθρώπων, υπηρετώντας τον Θεό με ταπεινότητα και σεμνότητα, να είναι ταπεινοί, να ενδιαφέρονται για τους φτωχούς και τους ταπεινούς, να υπερασπίζονται αυτούς που καταδιώκονται ή αδικούνται.
Στην περίπτωση βέβαια του τεράποδου Friar Carmelo, θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά.
πηγή 8-3-2017
http://www.bbc.com/news/world-latin-america-39203580

http://metro.co.uk/2017/03/09/carmelo-the-schnauzer-is-a-bolivian-monasterys-newest-monk-6497939/



http://hellenicrevenge.blogspot.com/2017/03/blog-post_10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.