Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

CDU: «Nα βγει η Ελλάδα από το ευρώ για ένα διάστημα» – Πάλι επαναφέρεται ως λύση η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα

eurodrahmaxl2

Η LE FIGARO «ΒΛΕΠΕΙ» GREXIT ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ο επικεφαλής της επιτροπής προϋπολογισμού της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU) στη γερμανική Βουλή θεωρεί την «έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για ένα χρονικό διάστημα» ως ενδεδειγμένη.

«Με αυτόν τον τρόπο θα έχει τη δυνατότητα η χώρα να προωθήσει την εξυγίανση της οικονομίας της», είπε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk (DLF).

Ο συγκεκριμένος λόγω της θέσεώς του εκφράζει την άποψη του κυβερνώντος κόμματος.

Σημειώνεται ότι ακόμα και η ίδια η Α.Μέρκελ το Σάββατο έθιξε το θέμα «ταμπού» της σύγκρισης του ευρώ με το πρώην γερμανικό μάρκο το οποίο το εκθείασε.

Το γερμανικό μάρκος δεν αναφέρεται ούτε καν σαν όνομα από το 2002 και μετά. Γενικώς υπάρχει μια τάση συζήτησης περί εθνικών νομισμάτων και όχι μόνο για την Ελλάδα.

Ίσως αν η Ελλάδα επέστρεφε στο εθνικό της νόμισμα σε μερικά χρόνια να μη υπήρχε πλέον ευρώ για να ξαναγυρίσει σε αυτό, τουλάχιστον με τη σημερινή του μορφή.

Η δήλωση της Α.Μέρκελ περί γερμανικού μάρκου αφήνει υπόνοιες ότι το Βερολίνο θα ήθελε ένα παρόμοιο σκληρό νόμισμα στο οποίο θα συμμετείχαν μόνο οι απολύτως «αναγκαίοι»

Σύμφωνα με τον χριστιανοδημοκράτη πολιτικό, η Ελλάδα έχοντας τη δική της νομισματική πολιτική θα έχει τη δυνατότητα να ανακάμψει. «Μετά μπορεί να συζητηθεί σε μια διάσκεψη δανειστών το ποσοστό αποπληρωμής των δανείων».
Ο Κλάους-Πέτερ Βιλς απορρίπτει το «κούρεμα» το ελληνικού χρέους διότι με τα μέτρα σωτηρίας έχουν εν τω μεταξύ συσσωρευτεί τεράστια νέα χρέη: «Το να τρέχεις πίσω από αυτήν την κατάσταση θα σήμαινε να πετάς φρέσκο χρήμα πάνω στα χαμένα λεφτά» είπε στο DLF.

Μετά τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ξεκινά μία νέα περίοδος κινδύνων για την Ελλάδα και τους πιστωτές της, υποστηρίζει δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro» σχολιάζοντας το σημερινό κρίσιμο Eurogroup.

Επικαλούμενο ανώνυμη πηγή της Ε.Ε επισημάινει ότι, πλέον, οι συζητήσεις στους κόλπους των Βρυξελλών φτάνουν ακόμα και στην έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

«Αυτή τη φορά, είναι σχεδόν η τελευταία ευκαιρία. Και στις Βρυξέλλες κανείς δεν το αρνείται: H απειλή μιας ελληνικής κρίσης γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη».

«Οι συζητήσεις φτάνουν», σύμφωνα με πηγή της Ε.Ε που θεωρεί πιθανό «ακόμα και την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κάτι που είχε να εμφανιστεί από τον Ιούλιο του 2015», όπως αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα.

«Με το μαχαίρι στο λαιμό, τότε, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε αποδεχτεί την τρίτη δέσμη μέτρων, μετά από έξι μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων υπό τον τότε Έλληνα υπουργό «αντι-λιτότητα » Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη», προσθέτει η γαλλική εφημερίδα

pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.