Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Στο έλεος των Αλβανών ισλαμιστών οι Έλληνες της Β. Ηπείρου

Στο έλεος των Αλβανών ισλαμιστών οι Έλληνες της Β. Ηπείρου
Τον τρόμο βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι. 

Σύμφωνα με το EpirusPost, η Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία και ειδικότερα στη Δρόπολη, βιώνει καθημερινές λεηλασίες και ζει με τρόμο από τις συνεχόμενες επιθέσεις Αλβανών,
μέσα στην καρδιά της ελληνικής μειονότητας.
Προ ημερών έδρασε ο γνωστός για το εθνικιστικό του παραλήρημα Ταχίρ Βέλιου, ο οποίος με ομάδα της Κίνησης για την Ενωμένη Αλβανία, αφαίρεσε και κατέστρεψε ελληνική σημαία από εκκλησάκι κοντά στους Γεωργουτσάτες.

Το θέμα έχει φτάσει στο αλβανικό κοινοβούλιο ενώ σε ρήξη ήρθε ο βουλευτής του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες με τον Υπουργό Εσωτερικών Ταχίρι. Ο κ. Ντουλές τόνισε: ««Εάν εσύ ανέχεσαι τους κακοποιούς, δεν θα ανεχθούμε εμείς εσένα».
Ο Δήμος Δρόπολης, μετά από συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κραυγάζει για καθημερινά πλιάτσικο από Αλβανούς, τα οποία συνδέει με εθνικιστικούς κύκλους μέσα στην Αλβανία, οι οποίοι εντείνουν το τρομοκρατικό κλίμα.
Μάλιστα στο Μπούλιο, στην κοιλάδα της Δρόπολης χτίζεται ένα μεγάλο και πολυτελές τζαμί, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για οικονομική χορηγία από ακραίους ισλαμιστικούς κύκλους, ενώ συνδέεται έντονα η δράση ακραίων ισλαμιστών με την δράση ακραίων εθνικιστικών κύκλων σε βάρος της μειονότητας, με την πλήρη ανοχή της Αλβανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.