Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Πήρε φόρα ο Ερντογάν: «Μετά την Αλβανία εξοπλίζει με μαχητικά και άρματα μάχης το Κοσσυφοπέδιο»

Οι ειδήσεις στον αλβανικό και σερβικό Τύπο «έχουν πάρει φωτιά».

Σύμφωνα με αυτές, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν με βλέψεις Σουλτάνου επιχειρεί να υποκινεί συγκρούσεις ανάμεσα στο Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία, καθώς αρχίζει να εξοπλίζει το Κοσσυφοπέδιο με στρατιωτικό οπλισμό, δείχνοντας μάλιστα προθυμία να δωρίσει  αεροσκάφη «F-16 Falcon» Block 30, άρματα μάχης και τεθωρακισμένα.
Ο σερβικός Τύπος αναφέρει, επικαλούμενος  Σέρβους αμυντικούς εμπειρογνώμονες, ότι ο Ερντογάν μέσω του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα θα παράσχει κάθε βοήθεια στους Αλβανούς της περιοχής.
Ο πρώην επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας της στρατιωτικής ακαδημίας  συνταγματάρχης ε.α.  M. Mijalkovski δήλωσε: «Είναι βέβαιο ότι θα εξοπλίσει τις χερσαίες δυνάμεις , αλλά θα τους δώσει και μαχητικά αεροσκάφη με την μορφή δωρεάς . Μέχρι στιγμής, οι στρατιωτικές ακαδημίες τους δεν βγάζουν πιλότους αλλά αυτό θα το επόμενο  λογικό βήμα. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι ο Ερντογάν, ως εκπρόσωπος του νεο-οθωμανισμού έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα Βαλκάνια».
Ενώ ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας Μπόζινταρ Σπάσιτς, σημείωσε: «Ο κύριος προμηθευτής θα είναι η Τουρκία, γιατί το Κοσσυφοπέδιο είναι στην σφαίρα του άμεσου ενδιαφέροντος της Τουρκίας. Ο Ερντογάν, θα εξοπλίσει τις ένοπλες δυνάμεις των Κοσοβάρων με  τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης», με τον ειδικό επί της  τρομοκρατίας, Ντζεβάντ Γκαλιάσεβιτς να ισχυρίζεται ότι «Εκτός από την Τουρκία, το Κοσσυφοπέδιο θα λάβει  ειδική βοήθεια από την Αλβανία και την Κροατία. Οι Τούρκοι θα τους  παρέχουν  και αεροσκάφη «F-16 Falcon ».
Προς ολική ανάφλεξη τα Βαλκάνια και ο πόλεμος ανάμεσα σε Σέρβους και Αλβανούς δείχνει πανέτοιμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλητικά και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.